Successos

El quadern negre

Tura Soler

Buscant senyals de vida d’en Joan

Companys del viticultor desaparegut a Calonge fa 20 dies encara li envien missatges al telèfon confiant que en algun moment els contesti

Han passat 20 dies sense que se sàpiga res de Joan Rosselló Ribot, el pagès viticultor de Calonge desaparegut, però els seus companys no han perdut l’esperança de trobar-lo i trobar-lo viu. “Jo li envio missatges al seu mòbil. Li pregunto com està i li dic que si en té ganes o l’oportunitat em contacti pel mitjà que sigui per dir-me si està bé.” Ho diu un pagès dels que no han perdut l’esperança que algun dia arribin notícies de Rosselló, de 43 anys, que el dissabte 30 de març va sortir caminant de casa seva, el mas Fonalleras, a Calonge, en direcció a la zona de les vinyes, on tenen un reservori de varietats de ceps amb una barraca habilitada com a petit refugi, i ja no va tornar. El company té clar que els missatges ara no arriben al seu telèfon, que es va apagar o el va apagar mitja hora després que marxés de casa, però no vol deixar de provar-ho per si en algun moment es connecta. S’aferra a la possibilitat que hagi marxat voluntàriament, una hipòtesi que, mentre no se’l trobi, tampoc descarten els investigadors dels Mossos, que ara ja han deixat de fer recerca activa sobre el terreny, després d’haver fet batudes sense èxit durant una setmana per pentinar la zona, a l’entrada de les Gavarres, on se li va perdre la pista. Totes les hipòtesis es mantenen obertes per trobar una explicació a la misteriosa desaparició d’aquest pagès, hortolà, viticultor i membre de la Fundació Remença XXI de Calonge, entitat que ha recuperat les vinyes ancestrals i produeix el tradicional vi de pagès. Problemes econòmics (una reclamació pecuniària judicial que podia derivar en una entrada a la presó en cas d’impagament) i desavinences pel llegat familiar es tenen en compte com a possibles desencadenants de la desaparició de Rosselló, sense descartar tampoc que, tot i ser un gran coneixedor de la zona, s’hagués pogut accidentar en la complicada orografia de les Gavarres, on hi ha coves, antics pous del glaç, avencs, rieres, barrancs... que poden resultar perillosos, i a més tenint en compte que el vespre que va desaparèixer, el 30 de març, era el dia del canvi d’hora i a la zona va ploure molt. Però tot i la gran mobilització d’efectius d’emergències i voluntaris, no es va trobar cap pista. Els gossos rastrejadors van marcar el rastre durant un quilòmetre, però el van perdre a la zona de mas Gil, on hi ha un encreuament de camins, i ja no el van recuperar. Abandonada la recerca sobre el terreny, ara s’ha traslladat al camp virtual. Divendres passat, els Mossos van activar l’alerta per desaparició de Rosselló a través del seu canal de X i aquesta setmana també s’ha incorporat el rostre del viticultor desaparegut a Calonge a través dels cartells de l’associació Sosdesaparecidos. El dia que va desaparèixer duia pantalons texans, jersei gris amb taques negres i jaqueta grisa. Aquell dia, al matí va anar al mercat a Palamós, on tenia parada dels seus productes, i a la tarda, al mercat medieval amb els fills.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia