Successos

itàlia

Detenen tretze agents penitenciaris per torturar joves reclusos en una presó de Milà

Tretze agents de la Policia Penitenciària italiana han estat detinguts per cometre abusos, tortures i un intent de violació contra joves reclusos en el centre de menors Cesare Beccaria de Milà, al nord del país. La investigació, segons la fiscalia, va començar el 2022 arran d’alguns informes rebuts pel garant dels detinguts i “es va desenvolupar a través d’escoltes i l’observació de les imatges de les càmeres de seguretat del penal, que van permetre recollir diverses proves d’episodis de violència contra els menors reclosos”, segons informa l’agència Efe, que cita mitjans italians.

Segons informa Agenzia Nova, un servei de notícies de Roma, l’informe judicial recull que els sospitosos “sovint van insultar i van amenaçar als detinguts dins de les seves cel·les i els van colpejar repetidament amb bufetades, puntades de peu i cops de puny”. En diverses ocasions, afegeix l’informe, van treure als presos a la força de les seves cel·les i els van conduir a una sala del centre sense càmeres, on els van agredir físicament en grups, fins i tot utilitzant manilles per a immobilitzar-los. En diverses ocasions, després d’haver insultat i agredit físicament als interns, els van tancar en cel·les d’aïllament sense roba ni efectes personals, deixant-los dins durant hores i, després de les agressions, es van acostar als interns, amenaçant-los amb més càstigs durant el període de detenció si denunciaven les agressions. Un informe de 120 pàgines que narra un “descens a l’horror” dels joves reclusos atacats fins a escopir sang. Per tots aquests maltractaments constatats almenys des del 2022, la fiscalia acusa els agents de lesions, complicitat en el delicte de lesions en perjudici de menors agreujats per motius fútils i finalment intent de violència sexual per part d’un oficial cap a un reclús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia