Successos

El quadern negre

Tura Soler

Testimoni sospitós mort

Mor en un incendi a casa seva a Badalona l’última persona que va veure viu Joan Pere Madurell, el veí de Vic desaparegut i trobat mort a trossos

Un incendi declarat ahir, dimarts, a la matinada a l’àtic del número 8 del carrer Granada de Badalona va acabar amb la mort de l’inquilí de l’habitatge, Óscar Arriba Guirado. La víctima era un personatge polèmic en el bloc de pisos i mantenia diversos litigis amb els veïns, però es dona la circumstància que aquest home és l’última persona que va veure amb vida Joan Pere Madurell Salles, el veí de Vic que va desaparèixer el dilluns 29 de gener a Badalona i de qui es va trobar el cap el 7 de març en uns marges a l’entorn de Can Ruti i el tors (sense cames ni mans) en un carreró del barri de Gràcia el 14 de març. A partir de la troballa de fragments del cos de Madurell, a l’entrada del bloc on ahir es va calar foc van aparèixer pintades. “Asesino”, deien. I tothom tenia clar que anaven adreçades a Óscar Arriba. Tot i que la família de Madurell sempre va sospitar que Óscar coneixia les circumstàncies de la desaparició del veí de Vic, no consta que se l’imputés ni que s’anés a escorcollar l’habitatge, tot i que en un primer moment Óscar va dir a gent del barri que el desaparegut havia estat un parell de dies a casa seva, fins al 31 de gener, quan havien anat a Montjuïc per veure un partit del Barça, i que allà el va deixar amb uns nois estrangers. Però en declaracions a aquest diari, Óscar va donar una altra versió, la mateixa, segons ell, que va donar en la declaració oficial als Mossos. Óscar va explicar va conèixer Madurell en un banc de l’estació Fondo del metro, quan ell li va demanar una cigarreta, i que després van anar de ronda als bars, on van menjar i beure alcohol fins que ell (Óscar) va marxar perquè havia de fer una videoconferència per buscar feina i va deixar en Joan Pere en un parc. En un bar on van estar, Joan Pere Madurell va gravar un vídeo (que després va passar a la seva xicota) on es veu Óscar, mentre que d’ell només se’n sent la veu. Era pels volts del migdia del dia 29 i després de passar el vídeo, Madurell ja va deixar de tenir contacte per telèfon.

El Mossos, que encara no han aclarit el complex cas del crim de Madurell, ara investiguen les circumstàncies de la mort d’Arriba. Segons testimonis, hores abans de l’incendi, Óscar Arriba i un altre home van entrar a l’edifici esvalotant i colpejant les canonades dels serveis. Un testimoni afirma que van sentir com proferia amenaces, dient que si el veien capaç de tallar un cap també haurien de saber que podria ser capaç de fer volar pels aires l’edifici. Els veïns van sentir diverses explosions i quan van advertir que hi havia flames es van anar avisant els uns als altres i tothom va poder sortir de l’edifici. Tothom menys l’inquilí de l’àtic, Óscar Arriba, que anava coix i a qui els bombers van trobar atrapat i mort. A l’amic, diuen, el van veure sortir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia