Punt divers

Els representants polítics aranesos reuneixen propostes per a la reforma de la llei territorial

ALT PIRINEU I ARAN

La comissió aranesa per a la reforma de la llei d'Aran del 1990, formada pels representants dels grups polítics del Conselh Generau i per juristes de reconegut prestigi a proposta dels grups, s'ha reunit aquest dimecres a Vielha per arribar a un acord pel que fa a les propostes que presentaran les diferents formacions polítiques. D'aquesta forma, la comissió reemprèn l'activitat després de l'última sessió de l'estiu, en què es va redactar un primer document de treball a proposta del Síndic i a partir del qual els tres grups amb representació en el Conselh Generau han articulat la seva proposta.

L'objectiu de la trobada és avançar el procés pels treballs de redacció per una proposta conjunta aranesa, que es presentarà al Departament de Governació de la Generalitat per procurar pactar l'avantprojecte de llei entre ambdues institucions. En la trobada, hi ha hagut un ampli consens en la major part dels aspectes que han de configurar la nova llei de règim especial. Així, el síndic Francesc Boya (Unitat d'Aran), el conseller Carlos Barrera (Convergència Democràtica Aranesa) i el conseller José Antonio Bruna (Partit Renovador Arties i Garòs) mantenen el compromís per elaborar una proposta conjunta amb el màxim acord possible.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.