Punt divers

Salardú exposarà la peça del Crist del segle XII amb les mesures de seguretat adients

ALT PIRINEU I ARAN

El síndic d'Aran, Francesc Boya, i l'alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, així com representants de la Fundació Jesús Serra i el Bisbat d'Urgell, han signat aquest divendres un conveni de col·laboració per presentar el Crist de Salardú amb les mesures de seguretat adients, atenent el valor artístic i històric de la peça del segle XII. L'acord entre la Fundació Jesús Serra, el Consell General d'Aran, l'Ajuntament de Naut Aran i el Bisbat d'Urgell suposa una inversió de 75.000 euros en el marc de les polítiques dirigides a aturar la degradació arquitectònica i patrimonial, així com la pèrdua dels valors històrics i culturals del patrimoni artístic aranès.

La intervenció inclou els treballs de consolidació dels altars i execució del projecte , així com la redacció del projecte museològic i museogràfic, projecte executiu i direcció de l'obra i instal·lació elèctrica.

El Consell General d'Aran es farà càrrec les de l'obtenció dels permisos necessaris, la contractació del projecte bàsic museològic-museogràfic, projecte executiu i direcció de l'obra així com de la seva posterior aprovació i posada a informació pública, la contractació dels treballs d'il·luminació de l'actuació objecte del conveni i la contractació i supervisió dels treballs de consolidació dels altars que siguin necessari per la realització d'aquesta actuació d'acord amb el projecte redactat pels serveis tècnics del Consell General d'Aran.

L'aportació del Consell General d'Aran serà de 15.000 euros, que es destinaran a la consolidació dels altars i execució del projecte museogràfic. Tant l'aportació de l'Ajuntament de Naut Aran, de 15.000 euros, com la del Bisbat d'Urgell, de 15.000 euros, es destinaran a la consolidació dels altars i execució del projecte museogràfic. L'aportació de la Fundació Jesús Serra serà de 30.000 euros i es destinarà a la redacció del projecte bàsic museològic-museogràfic, projecte executiu i direcció de l'obra i a la instal·lació elèctrica i a la consolidació dels altars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.