Punt divers

Falset demana fons de l'1% cultural per la rehabilitació del centre museístic del vi que anirà al castell

CAMP DE TARRAGONA

L'alcalde de Falset, Jesús Torralba, s'ha reunit amb el diputat tarragoní membre de la comissió de l'1% cultural i responsable d'aquesta qüestió en el grup del PSC a les Corts Generals, Joan Ruiz, per demanar 1.534.000 euros de l'1% cultural del Ministeri de Foment, per completar la segona fase de la rehabilitació del castell que acollirà un centre museístic centrat en l'oli i el vi, no només de Falset sinó de tota la comarca del Priorat. Aquestes obres permetrien arranjar l'entorn del castell i recuperar-ne el baluard. Torralba assegura que en aquests moments ja es té el projecte executiu enllestit i que, quan es tinguin els recursos econòmics, ja es podran executar 'immediatament' les obres.

L'alcalde de Falset, Jesús Torralba, explica que per finançar el projecte confia rebre inversions d'aquest 1% cultural, del patrimoni de la Generalitat i, fins i tot, dels fons FEDER europeu.

El batlle de la capital del Priorat manifesta que el castell serà un centre museístic 'imprescindible' per conèixer la història i la cultura del Priorat, i tot allò relacionat amb el vi i l'oli, 'dos dels productes que donen sentit i caracteritzen aquesta terra'. 'El museu del vi, a més, serà un element de dinamització de la nostra economia i del nostre turisme', apunta Torralba.

Per la seva banda, el diputat Joan Ruiz ha remarcat la 'importància' que un centre d'aquestes característiques tindrà per Falset i pel conjunt del Priorat. Per això, ha assegurat que el grup socialista defensarà a la comissió de l'1% cultural, una partida destinada a la rehabilitació del castell de Falset.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.