Punt divers

Carré Hülsta de Torelló prescindirà de 30 treballadors de la plantilla per la caiguda de comandes

CATALUNYA CENTRAL

L'empresa de fabricació de mobiliari Carré Hülsta de Torelló (Osona) ha fet una proposta al comitè d'empresa per fer un pla de baixes voluntàries. Segons han explicat membres del comitè d'empresa a l'ACN, amb la demanda de les comandes que ha comportat una davallada de la producció, cal suprimir 30 dels 191 llocs de treball que actualment hi ha en aquesta empresa. Abans de fer un expedient de regulació d'ocupació (ERO), la direcció ha ofert un proposta de baixes voluntàries que no està mal vist des dels sindicats. La direcció ofereix prejubilacions als treballadors més grans de 55 anys i acomiadaments amb una indemnitzacions de 40 dies per any treballat que els sindicats accepten.

L'empresa també es compromet a tornar a contractar els treballadors afectats interessats si abans de tres anys hi ha una recuperació notable de les comandes. Ara, s'obrirà un període per trobar aquests 30 treballadors i evitar així que la direcció acabi fent l'expedient de manera forçosa. Fonts consultades del sindicat UGT asseguren que, tot i que les condicions per la sortida dels treballadors de l'empresa són bones, els treballadors poden meditar molt més acollir-se aquesta proposta de baixes voluntàries per la dificultat de trobar una nova ocupació.

Carré Hülsta és una empresa d'origen familiar que va néixer l'any 1949 com taller de fabricació i establiment de venda de mobles. Aquesta societat està especialitzada en fabricació de mobiliari modern destinat a un segment de mercat mig-alt. Un acord amb l'empresa de mobiliari alemany Hülsta va permetre a l'empresa optimitzar la qualitat de la seva producció mitjançant la incorporació de tecnologia d'avantguarda i innovar en el disseny. L'empresa va iniciar l'any 1994 un important procés de sortida a l'exterior. Actualment, exporta a diversos països de la Unió Europea com Holanda, Bèlgica i França, així com a alguns països d'Àsia on destina al voltant d'un 20% de la seva producció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.