Punt divers

Els alcaldes veuen com una opció per arrelar el jovent la promoció d'uns pisos a preus de ganga al Pallars Jussà

ALT PIRINEU I ARAN

Els alcaldes dels municipis d'Isona i Salàs de Pallars, municipis en els que una promotora ha projectat 200 habitatges a un preu únic de 63.000 euros, ho veuen una opció per arrelar el jovent al territori o per captar nous habitants. L'únic requisit que demana la promotora, Grup Quality BCN, per accedir a un d'aquests habitatges és que les persones interessades no tinguin cap propietat al seu nom. Aquesta iniciativa va dirigida als joves. Els alcaldes expliquen que l'estoc de pisos de la comarca és important però que els preus mínims són d'uns 110.000 euros. Els promotors diuen que els preus que ofereixen estan per sota els de protecció social.

Josep Lluís Garcia, director comercial de la immobiliària Neumar de Tremp, explica que els pisos tindran entre 45 i 70 metres quadrats i s'ubicaran a les poblacions de Conques, Isona i Salàs de Pallars. Els interessats entraran a formar part d'un sorteig davant notari, per adjudicar els habitatges als propietaris. La promotora contempla construir en un primer moment, si hi ha la demanda, unes 200 vivendes.Antoni Grasa, alcalde d'Isona i Conca Dellà, diu no conèixer de primera mà la iniciativa però que fins que no entrin els projectes a l'Ajuntament tampoc té perquè saber-ho. De tota manera, Grasa, diu què de fer-se, serà una bona opció per molts joves per poder-se quedar a viure al municipi. Grasa explica que una vintena de vivendes es vendrien fàcilment a Isona. També diu que pot ajudar a captar nous habitants a la zona. Pel que fa a Francesc Borell, alcalde de Salàs de Pallars, explica que al municipi hi ha molts pisos en venda però que els preus són molt superiors als que planteja la promotora Grup Quality BCN. Borell es mira el projecte amb prudència però d'arribar-se a fer el veu amb molt bons ulls. Tant l'alcalde d'Isona com el de Salàs de Pallars diuen que aquesta promotora tindran el suport de l'Ajuntament per poder desenvolupar aquestes vivendes a preus ganga. Agustín Fernández, responsable de Quality BCN explica que aquest projecte és pioner a Catalunya donat que ofereixen preus molt per sota dels que es demanen per vivenda social. Quality BCN diu que pot tirar endavant aquesta promoció de 200 vivendes donat que han captat solars a preus molt econòmics i s'han agrupat constructors i industrials i ajusten el màxim el preu. La promotora diu comprometre's a què més del 50% dels treballadors d'aquestes promocions siguin del Pallars Jussà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.