Punt divers

Unió de Pagesos demana que no es prohibeixi la circulació de tractors per la C-16 al Bages

CATALUNYA CENTRAL

Unió de Pagesos reclama que es retiri la senyalització que prohibeix circular amb tractors, vehicles lents o maquinària agrícola en el tram del desdoblament de la C-16 entre Sant Fruitós de Bages i Sallent, a la comarca del Bages. El sindicat exigeix a la Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques que retiri aquesta prohibició pel 'greu' impacte que ocasiona a l'activitat agrícola del territori. Segons el sindicat aquesta prohibició comporta un 'greu' perjudici per als pagesos ja que, segons expliquen, no hi ha cap altre tram alternatiu amb continuïtat i en condicions per on circular amb els vehicles agrícoles.

Unió de Pagesos explica que és l'única via de comunicació directa que connecta els dos nuclis urbans. A més, el sindicat recorda que es tracta d'un 'eix històric' per a l'activitat agrària i que la pagesia té dret de pas que 's'ha vulnerat de forma gratuïta i arbitrària'. El sindicat alerta que el territori per on transcorre la via és una zona amb una important activitat agrícola i, per això, aquesta mesura suposa una greu limitació al desenvolupament del treball agrari. Unió de Pagesos demana a la Direcció General de Carreteres una solució satisfactòria per a la pagesia de la comarca i que estigui consensuada amb els afectats i amb els ajuntaments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.