Punt divers

L'alcalde de Garriguella dimiteix de manera 'irrevocable' després de vuit mesos de govern en minoria

COMARQUES GIRONINES

L'alcalde de Garriguella (Alt Empordà), Joan Losilla, ha presentat la seva 'dimissió irrevocable' després de vuit mesos de govern en minoria. Tant Losilla (CiU) com el primer tinent d'alcalde, Benet Majó, ja han entrat els escrits de renúncia del càrrec al consistori i per dilluns vinent s'ha convocat un ple extraordinari per escollir el substitut. Joan Losilla ha explicat que ja no li quedava cap més opció, després que dos regidors abandonessin el govern a l'abril i d'haver intentat en va pactar amb ERC i el PSC. Tot i això, l'alcalde no s'ha estat de titllar la situació de 'cop de coça a la democràcia' i ha dit que sentiria 'vergonya política' si fos algun dels regidors que van sortir del govern.

D'ençà que el mes d'abril passat els regidors de CiU Aida Hidalgo i Eduard Molas van abandonar el govern de Garriguella, l'alcalde ha governat en minoria juntament amb el primer tinent. Però dos regidors a l'equip de govern contra cinc a l'oposició feia que la situació fos insostenible, i per això tant Losilla com Majó han decidit presentar la dimissió.

L'alcalde ha donat a conèixer aquesta decisió durant una compareixença de premsa a la seu de CiU a Figueres, acompanyat pel president comarcal del partit Pere Vila. Vila ha explicat que s'havia intentat mantenir el govern pactant amb ERC o el PSC, però que no hi havia 'cap possibilitat d'entesa'.

'Per això, des del partit no ens queda cap més opció que abandonar el govern de Garriguella, tot i que prenem la decisió a contracor perquè el poble ens ha votat', ha lamentat Pere Vila. El president ha volgut destacar que tant Losilla com Majó han fet 'un exercici de democràcia i d'alta política a l'hora de deixar les responsabilitats polítiques pel bé del poble'.

Tant l'alcalde com el primer tinent ja han presentat els seus escrits de 'dimissió irrevocable' a l'Ajuntament de Garriguella. Per dilluns vinent a dos quarts de vuit del vespre, s'ha convocat un ple per decidir el nou alcalde. Tant Losilla com Majó ja han avançat que s'abstindran en la votació.

Cop de coça

L'alcalde ha explicat que durant els darrers plens 'no hi havia cap manera' de governar, i veient que la majoria de l'oposició podia obligar-los a aprovar algun acord, 'hem decidit dimitir abans que el poble se'n ressenteixi'. Això sí, Joan Losilla no s'ha estat de criticar els dos regidors que van abandonar el govern a l'abril.

Ha titllat la seva actitud de 'cop de coça a la democràcia' i ha dit que, si fos ells, sentiria 'vergonya política'. Per últim, personalment, l'alcalde de Garriguella ha declarat sentir-se amb 'l'ànim molt ferit'.

Carta als veïns

L'alcalde i el primer tinent han enviat una carta als veïns del poble explicant els motius que els han portat a presentar la dimissió irrevocable. Al text, sostenen que la situació actual era 'molt difícil', perquè si bé l'oposició no ha presentat una moció de censura, la seva actitud ha estat la de 'bloquejar i posar pals a les rodes' del govern'.

L'escrit titlla l'actitud de diversos regidors de 'revengisme infantil' i diu que la situació a l'Ajuntament és de 'bloqueig i de crispació'. Un cop es voti el nou alcalde, Losilla i Majó quedaran com a regidors convergents a l'Ajuntament de Garriguella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.