Punt divers

Comencen les obres de reforma de la llotja del port de l'Ampolla

TERRES DE L'EBRE

Ports de la Generalitat ha iniciat les obres per reformar la llotja de peix del port de l'Ampolla (Baix Ebre), amb l'objectiu d'adaptar l'edifici als nous requeriments de qualitat, sanitaris i ambientals, per oferir un millor servei als operadors de la llotja. L'actuació suposarà una inversió de més de 330.000 euros i el Govern preveu que es pugui executar en tres mesos. Les obres consisteixen en la renovació dels paviments, els revestiments i els tancaments en tots els sectors de treball, així com en la millora dels aspectes estructurals de la llotja, com la coberta i la façana. Aquest projecte s'emmarca en el Pla de millores de les llotges de Catalunya, que preveu rehabilitar 21 llotges de peix.

Les reformes per adequar les instal·lacions a la normativa ambiental i sanitària es duran a terme a la sala de subhastes, la cambra de refrigeració, la sala de manipulació del peix i d'expedició, els magatzems de neteja de caixes, les casetes per als estris dels pescadors i les oficines de la Confraria de pescadors. A més, el mirador ubicat al sostre de les instal·lacions també s'adaptarà a la nova façana de la llotja. Els serveis d'electricitat i d'aigua i la xarxa contra incendis de l'edifici seran millorats per promoure l'eficiència energètica a la llotja.

L'adequació de la llotja de peix del port de l'Ampolla és una actuació emmarcada dins del Pla de millora de les llotges de Catalunya. El Pla, aprovat l'any 2008, té per objectiu adaptar els edificis a la normativa vigent en matèries de sanitat, qualitat i medi ambient. El Govern preveu executar en un període de tres anys la rehabilitació de 21 llotges de peix d'arreu de Catalunya, actuació que suposarà una inversió de 3,8 MEUR, finançada inicialment per Ports de la Generalitat. Després, un 50% d'aquesta inversió serà retornada a Ports pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, a través del Fons Europeu de Pesca (FEP).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.