Punt divers

L'escola de Sant Guim de Freixenet reobre les portes després d'estar dos dies tancada pels desperfectes del vendaval

PONENT

Els 114 alumnes del CEIP L'Estel de Sant Guim de Freixenet (Segarra) han retornat aquest dimecres a les aules després de passar dos dies sense classe a causa dels desperfectes que va ocasionar el vendaval de dissabte en una part de la teulada de l'edifici. La directora del centre, Maria Remei Marimunt, ha remarcat la sort que hi va haver pel fet que el temporal tingués lloc en dissabte i sense nens a l'escola ja que la part de la teulada que el vent va arrencar era d'uralita amb la perillositat que comporta aquest material per a la salut de les persones. Diferents operaris han treballat per netejar els desperfectes i ara preveuen col·locar un tendal de forma provisional al damunt de la part danyada.

El delegat del govern a Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat pel director dels serveis territorials d'Educació, Antoni López, i l'alcalde de Sant Guim de Freixenet, Pere Solé, han visitat aquest dimecres els desperfectes ocasionats pel vendaval de dissabte al CEIP L'Estel. Pueyo ha remarcat que en aquests moments s'estan corregint i esmenant amb urgència els serveis bàsics que han quedat danyats als municipis de la demarcació de Lleida.

En aquest sentit, ha assenyalat que encara no s'han quantificat els danys econòmicament i que Governació ho avaluarà en breu. Així mateix, ha destacat que els assumptes urgents com les destrosses a la teulada del col·legi de Sant Guim s'han afrontat de seguida per tornar a la normalitat. D'aquesta manera s'ha felicitat pel fet que els escolars de Sant Guim només hagin perdut dos dies de classe.

Pueyo ha afegit, respecte a les peticions d'ajudes de les administracions locals, que en aquests moments cal analitzar a través de quines vies el govern i el govern de l'Estat espanyol poden "contribuir a atenuar aquests efectes" perquè es pugui retornar a la normalitat al més aviat possible. Malgrat que Pueyo considera que la ventada de dissabte a la demarcació de Lleida va ser menys intensa que en altres comarques de Barcelona i Tarragona, ha assenyalat que els principals desperfectes es van produir en alguns edificis, mobiliari urbà, zones boscoses i efectes particulars.

L'alcalde de Sant Guim de Freixenet ha valorat positivament que des del primer moment "tothom es va posar en contacte amb nosaltres" amb visites i mostres d'interès del mateix Pueyo, i el president de la Diputació de Lleida, entre d'altres. Així mateix, Solé ha dit que, després de solucionar el principal problema de l'escola, ara se centraran a demanar ajuts al govern per sufragar els desperfectes que el temporal va provocar en algunes zones boscoses de particulars, amb el trencament de molts arbres, que en vistes a l'estiu poden suposar un perill en la propagació d'incendis forestals.

La directora del CEIP L'Estel també ha valorat com van tenir lloc els fets i ha agraït la ràpida intervenció de les autoritats i els serveis d'emergència. Així mateix, ha assenyalat que des de diumenge hi ha operaris treballant en l'arranjament dels desperfectes de la teulada del centre. Com que ahir dimarts la part afectada ja estava força neta, ha dit que es va decidir que aquest dimecres els escolars ja podien tornar al centre.

Així mateix, Maria Remei Marimunt ha dit que, mentre s'està estudiant la millor fórmula per arreglar la part de teulada malmesa, s'hi col·locarà un tendal de manera provisional, que l'únic problema que pot comportar a curt termini és que hi hagi algunes goteres si plou amb intensitat. Respecte a qui haurà de fer front als costos econòmics de tot plegat, Marimunt ha dit que encara no se sap, perquè l'edifici és de propietat municipal i caldrà decidir-ho entre diferents administracions.

Per últim, el director dels serveis territorials d'Educació a Lleida ha explicat que a la demarcació l'únic centre educatiu que s'ha vist afectat pels efectes del temporal ha estat el de Sant Guim de Freixenet. López ha afegit que hi ha hagut incidències menors en alguns centres i que només s'ha hagut de vetar l'accés al pati en aquells en què hi havia arbres o altres objectes del mobiliari tombats, que, per tant, podien suposar un perill per als alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.