Punt divers

Aubà replica que les crítiques de CiU són un 'intent de diluir' que el projecte del SOC els 'va passar per alt'

TERRES DE L'EBRE

L'alcalde de Gandesa, l'independent Miquel Aubà, ha atribuït les crítiques d'alcaldes i dirigents de CiU de la Terra Alta al projecte de dinamització econòmica que el consistori gandesà impulsa juntament amb els de Batea i Bot amb una ajut del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), a un 'intent de justificar i diluir que se'ls va passar per alt' la convocatòria. Aubà ha recordat que el projecte es troba obert totes les institucions locals de la comarca que hi vulguin prendre part. A més, ha subratllat que el consistori gandesà no renunciarà a prendre la iniciativa en la recerca de les 'màximes possibilitats' en l'àmbit dels equipaments i l'impuls econòmic del seu municipi.

'És una manera de buscar problemes allí on no n'hi veig', ha apuntat Aubà, molest amb les crítiques llançades des de CiU després de presentar el projecte conjunt dels tres consistoris que disposa d'una subvenció de 156.000 euros per part del SOC, dintre del programa 'Treball a les quatre comarques', adreçat a les zones amb més problemes de desenvolupament econòmic del país i previst, inicialment, perquè s'hi acollissin els consells comarcals.

L'alcalde de Gandesa ha criticat que les acusacions d'obviar les normes democràtiques per haver sol·licitat la subvenció al marge del consell comarcal de la Terra Alta, tot recordant que CiU, al govern en aquesta institució, no va convocar cap consell d'alcaldes per abordar la convocatòria. 'Si n'hagués hagut un per parlar del projecte en conjunt, hi hagués participat, però això no va ser', ha recordat, tot recriminant a l'ens comarcal que no donés suport al viver d'empresa que va proposar l'Ajuntament per plantejar el seu propi projecte posteriorment.

Partidari d'incorporar altres municipis en el projecte, que s'allargarà durant els pròxims quatre anys i s'iniciarà amb una fase de diagnosi, Aubà ha volgut però deixar clar que el consistori que encapçala no renunciarà en cap cas a baixar el ritme en el marc de la seva 'necessitat d'anar fins les màximes possibilitats' en matèria de recerca de finançament o ajuts per dinamitzar el municipi.

'Ho podem fer amb la comarca, amb els municipis que mostrin interès o sols. Si podem anar a una velocitat de creuer de 120 km/h no anirem a 80 per aconseguir el màxim de resultats per al municipi i els seus veïns. Ens podem trobar amb ajuntaments que per les seves dimensions o voluntat tinguin un altre parer. Però si nosaltres parem, les altres capitals de comarca i els altres territoris no paren i ens quedem darrera i ja anem prou endarrerits per aturar-nos ara i que ens avanci més gent', ha argumentat.

D'altra banda, Aubà ha rebutjat les crítiques dels dirigents de CiU a l'oposició municipal de manca de transparència, tot assegurant que disposen de 'tota la documentació' que els reconeix la llei, 'ni més ni menys'. L'alcalde també ha constatat que, davant les crítiques de CiU que l'obertura d'una nova línia escolar al municipi de Batea perjudicaria l'IES de Gandesa, el centre de secundària de la capital de comarca no presenta cap mancança.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.