Punt divers

UP afirma que 'no és suficient' el suport rebut dels socialistes i anuncien l'enduriment de les mobilitzacions

CAMP DE TARRAGONA

El coordinador d'Unió de Pagesos (UP) a Tarragona, Josep Maria Coll, ha afirmat aquest dissabte al matí a Alcover (Alt Camp) que el suport rebut dels socialistes 'no és suficient'. Segons Coll, des de la conselleria que té competències en el cas 'no s'està fent el que s'hauria de fer' per tal que els afectats cobrin 'al més aviat possible' la quantitat econòmica dictada pel Jurat d'Expropiacions. Al mateix temps, UP ha dit que de no canviar l'actual situació, si és necessari demanaran explicacions al president de la Generalitat, José Montilla de perquè una conselleria en aquests moments marcats per l'actual situació econòmica, té una actitud de 'no fer país i sí fer caciquisme'.

UP ha volgut insistir que després de dos anys hi ha persones expropiades 'que estan passant penúries' i per tant, demana al Govern que hi hagi 'hagilitat i prioritat' en resoldre aquest tema. Al mateix temps, Coll ha insistit que si l'expropiació de la C-14 enlloc d'ubicar-se en territori tarragoní fos a la demarcació de Girona, aquest problema ja estaria resolt perquè el conseller Nadal s''hauria preocupat que no hagués passat'.

UP ha volgut destacar també que no entén com les expropiacions que es duen a terme a Los Monegros (Comunitat Autònoma Aragonesa) poden pagar a vuit euros el metre quadrat i els de la C-14, on els terrenys expropiats són de regadiu, 'és una quantitat massa elevada' segons la conselleria.

Aquestes declaracions de Josep Marial Coll s'han dut a terme amb motiu de la marxa lenta organitzada per UP des d'Alcover fins a Reus denunciar públicament els greuges que continuen patint els afectats pel procés d'expropiacions derivats del desdoblament d'aquesta via.

La marxa ha sortit des de l'esplanada de la Cooperativa d'Alcover i ha continuat per l'autovia C-14 fins a la gasolinera de La Selva del Camp. Des d'aquí, els vehicles s'han dirigit en marxa lenta fins a Reus entrant per la rotonda dels jutjats. Els manifestants han recorregut a peu diversos carrers de la localitat per finalitzar a la Plaça del Prim, on s'han fet els parlaments i s'han repartit fulletons informatius a la ciutadania.

L'acte reivindicatiu d'aquest dissabte s'afegeix a les diferents accions que durant les darreres setmanes ha convocat Unió de Pagesos per denunciar públicament els greuges que ha comportat el procés d'expropiacions de la C-14.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.