Punt divers

Ecologistes denuncien que la CHE no respecta cabdals ambientals reals a l'hora de fer concessions a hidroelèctriques

ALT PIRINEU I ARAN

Diverses entitats ecologistes han denunciat a Martinet (Cerdanya) que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) està fent concessions de cabdal d'aigua sense tenir establerts uns cabdals ambientals mínims realistes per al bon manteniment de la vida als rius. Aquestes associacions, presents aquest dimecres a la confrontació del projecte de creació de la central hidroelèctrica 'Cabiscol II', s'oposen a la creació d'aquesta nova central, tal com ha explicat el secretari general d'IPCENA, Joan Vázquez, ja que aquesta zona del riu Segre compta actualment amb deu centrals en quinze quilòmetres, i per tant i sobretot a l'estiu, el riu baixa amb poca aigua i això repercuteix en que cada cop té menys vida.

Aquest dimecres al matí ha tingut lloc la visita de reconeixement i confrontació del projecte de concessió d'aigües per a producció d'energia elèctrica de la nova minicentral 'Cabiscol II', al riu Segre, al seu pas per Montellà i martinet (Cerdanya) i Pont de Bar (Alt Urgell). A aquesta inspecció de la zona afectada hi han assistit enginyers de la Confederació Hidrogràfica de l' Ebre, representants de l'empresa sol·licitant, CEMPAR SA; i membres de les entitats conservacionistes AEMS Rius amb Vida,  IPCENA, Ecologistes en acció, i Amics del Montarrós. Totes aquestes associacions havien presentat prèviament al·legacions al projecte. També havien presentat al·legacions al projecte i no han pogut comparèixer avui a la citació de la CHE, l'Ajuntament de Martinet i la Federació Catalana de Pesca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.