Punt divers

El síndic d'Aran Francesc Boya exigeix la posada en funcionament d'un grup de seguiment de l'ós

El síndic d'Aran, Francesc Boya, ha exigit la posada en funcionament d'un grup de seguiment de l'ós per desenvolupar les labors de control i seguretat a les muntanyes. Aquesta mesura ve motivada després de constatar l'augment de població d'óssos a la Val d'Aran i, per tant, de les conseqüències que es puguin derivar sobre les activitats tradicionals de muntanya, com la ramadera. Els guardes del Conselh Generau han confirmat la mort d'una ovella a Bausen per un atac de l'ós el cap de setmana i han captat la presència de l'óssa Hvala a Baix Aran, acompanyada de dos cadells, que ha tingut durant el període d'hivernació. Aquest fet 'suposa una complicació del seguiment del plantígrad', ha dit el Síndic.

Per aquest motiu, el Govern d'Aran demana la constitució, el més de pressa possible, d'un grup d'experts que pugui controlar la presència de l'ós a la muntanya, en el marc de les competències que la màxima institució ha transferit en matèria de Medi Ambient, i que, de moment, no ha tingut la resposta adient per part de les autoritats competents, així com denuncia l'Executiu aranès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.