Punt divers

La fàbrica Cal Jover de Súria anuncia el tancament i acomiadarà 58 treballadors

CATALUNYA CENTRAL

El grup Amann, propietari de la fàbrica coneguda com a Cal Jover de Súria (Bages), ha anunciat el tancament de la planta i ha presentat un expedient de regulació d'ocupació per acomiadar les 58 persones que hi treballen. La setmana vinent començaran les negociacions entre la direcció i el comitè sobre les condicions dels acomiadaments. Antònia Plaza, presidenta del comitè, ha explicat que volen pactar les 'millors condicions'. L'empresa té previst tancar a finals d'aquest mes. En un comunicat l'empresa diu que la crisi ha provocat una disminució en les vendes que fan 'inviable' el projecte. A la planta s'hi fàbrica fil de cosir i és una de les últimes que es dediquen a aquesta activitat a Catalunya.

La presidenta del comitè, Antònia Plaza, ha explicat que l'empresa atribueix el tancament a la disminució tant de les vendes estatals com de les exportacions. Plaza ha recordat que aquesta no és la primera vegada que s'aplica un expedient de regulació d'ocupació a la fàbrica. L'any passat van acomiadar una vintena de persones i l'any 2007 van ser 18 els treballadors que van perdre la feina.

El tancament de la fàbrica deixarà al carrer un total de 58 treballadors, la mitjana d'edat dels quals és de 50 anys i molts porten més de 30 anys a l'empresa, ha explicat la presidenta del comitè, Antònia Plaza. La setmana vinent començaran les negociacions amb la direcció. Plaza ha dit que volen parlar amb 'tranquil·litat' però que no se'n pensen anar 'amb un mà al davant i l'altra al darrera'.

La companyia ha explicat que el tancament es fa perquè 'les pèrdues estan erosionant els fons propis, motiu pel qual s'han de prendre les decisions mentre es disposi de capacitat per donar compliment a les obligacions legalment previstes'.

El grup Amann, d'origen alemany, té presència a una dotzena de països. L'empresa té previst mantenir les oficines de Barcelona que faran la funció de delegació comercial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.