Punt divers

El Pla d'Inversions accelera la reconversió de l'antic centre d'Assistència primària de Torelló en un hotel d'entitats

CATALUNYA CENTRAL

Torelló (Osona) reconvertirà durant aquest 2009 l'antic centre d'assistència primària de la plaça Nova en un hotel d'entitats. Les obres pressupostades en 479.000 euros podrien començar a finals del mes de febrer quan acabin 'tots els procediments administratius' per l'execució de l'obra tal i com comenta l'alcalde accidental Lluís Bassas (CiU). El projecte contempla ubicar als baixos els estudis de la ràdio municipal Ràdio Ona i en les plantes superiors espais per diferents entitats. L'obra es finançarà amb els diners del Pla d'Inversions Local del govern espanyol. La reforma ha d'estar acabada abans de finalitzar aquest any.

Les obres, segons explica Bassas, consistiran en 'adaptar l'edifici' a les noves necessitats i adequar-lo perquè amb una petita inversió final pugui acabar entrant en funcionament. El projecte feia anys que estava sobre la taula. Ara s'ha acabat tirant endavant amb els recursos 'extraordinaris' que rebrà l'ajuntament amb aquest pla.

Bassas diu que ara fa dos mandats tots els grups polítics van fer una mapa de les diferents associacions o entitats que utilitzaven espais públics. També es va fixar quins podrien ser els possible espai d'ús. El mapa es va fer quan es va remodelar l'espai d''El Club' que tradicionalment havia fet aquesta funció. Inicialment es va adaptar l'antic institut de Formació Professional al carrer Artesans. Aquest espai és utilitzat per l'Agrupament Escolta Rocapravera, el Club Esquí Torelló, el Club Tennis Taula o el Club de Billar.

Posteriorment es va decidir utilitzar també l'antic ambulatori per encabir la resta d'entitats. Aquest fet requeria de que el departament de Salut retornés la propietat de l'edifici a l'Ajuntament que prèviament l'havia cedit a la Generalitat pel seu ús sanitari. El proper pas és l'adjudicació de l'obra. L'equip de govern ha informat a les empreses locals que tenen la certificació per poder fer una obra d'aquest tipus de que aquesta sortirà a concurs perquè es puguin presentar al concurs després de que hagi augmentat la taxa d'atur a la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.