Punt divers

Juneda completa la signatura de convenis per la Llei de barris amb un projecte que millorarà enguany el carrer Major

L'Ajuntament de Juneda (Garrigues) iniciarà en pocs mesos les obres de remodelació de la Vila Closa -el barri antic de la població- incloses en la convocatòria del Pla de Barris de la Generalitat de l'any 2009. Aquest dijous el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha signat el conveni pel qual el Govern aportarà a aquest municipi el 75% del cost de l'obra que té l'objectiu de tornar la vida a un àmbit del poble que s'ha anat degradant en les últimes dècades, malgrat el seu atractiu patrimonial. Amb aquesta signatura, la Generalitat completa el tancament de convenis amb tots els municipis de Catalunya inclosos a la convocatòria del 2009, excepte l'Ajuntament de Barcelona.

Juneda és un dels municipis de menys de 10.000 habitants que s'ha beneficiat d'una de les novetats de la convocatòria del 2009 de la Llei de Barris de la Generalitat, el finançament de fins el 75% del cost total del projecte. En concret, dels 2,87 milions d'euros pressupostats, el Govern n'aportarà 2,15. El conseller Joaquim Nadal ha assegurat que l'obra 'permetrà recuperar el confort de la Vila Closa de Juneda que demana la vida actual'. L'alcalde de la població, Antoni Villas, ha explicat que en qüestió d'un mes començarà la licitació de les obres del carrer Major, que podrien estar acabades abans de finals d'any. L'actuació obligarà a traslladar diversos actes socials i culturals del municipi a altres zones de la població. La Vila Closa de Juneda té els seus orígens en l'època medieval i es troba situada dalt d'un turó, amb una configuració en forma d'anells concèntrics. Els carrers estrets i costeruts presenten un estat degradat, amb edificació densa, poques àrees verdes i manca d'equipaments. A més, el barri ha patit un progressiu despoblament que ha deixat molts habitatges buits. El projecte inclou la urbanització del carrer Major i del passeig de la Banqueta, una pla de millora de l'accessibilitat, un programa de millora d'habitatges i la posada en marxa del casal infantil i juvenil, entre d'altres actuacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.