Punt divers

Rosselló endureix la normativa de civisme per les persones que tinguin animals de companyia

L'Ajuntament de Rosselló al Segrià, vol acabar amb l'incivisme de persones que tenen animals de companyia i que no compleixen amb les normes cíviques. Per això, des de l'Ajuntament, preveuen eradicar els excrements de la via pública, subvencionar els xips i l'esterilització i es preveuen sancions de fins a 300 euros per als veïns que incompleixin la normativa. La regidoria de Medi Ambient ha endegat una campanya amb l'eslògan 'Siguem Cívics', 'No ho oblidis. Jo sóc animal tu ets racional. El poble és de tothom'. La campanya que es difon amb 1.400 fulletons pretén acabar amb la pràctica de no recollir els excrements de les mascotes i amb l'abandonament d'animals.

Amb la campanya, segons el regidor de Medi Ambient, Lluís Rodrígo, es vol aconseguir també, que tots els animals portin el seu xip i estiguin inscrits al cens d'animals de companyia de l'Ajuntament, on actualment n'hi consten 99 dels 350 que es calcula que hi pot haver al poble. Per facilitar aquestes mesures, l'Ajuntament subvencionarà la implantació d'un xip, l'esterilització i la castració, als animals que hi estan obligats per llei com ara gats, gossos i fures. Aquesta campanya es durà a terme entre els dies 15 i 26 de febrer i des de l'Ajuntament, també es repartiran bosses per a la recollida d'excrements.Per controlar el seguiment de la normativa, els vigilants municipals portaran un lector de xips i multaran als propietaris d'animals que no disposin d'un xip o no recullin els seus excrements de la via pública. Les sancions poden ser de 100 euros fins a 300 euros en cas de reincidència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.