Punt divers

El poble de Solsona diu l'últim adéu a Xavier Jounou

L'Ajuntament de Solsona ha instal·lat aquest dimecres al vespre la capella ardent de l'alcalde republicà Xavier Jounou, mort al migdia als 50 anys a causa d'un càncer de pàncrees. Molts ciutadans de Solsona han acudit a la sala de plens del consistori, on hi havia instal·lada la capella, per donar el condol a la família de l'alcalde. Tant l'equip de govern com l'oposició han coincidit a afirmar que la mort de Jounou ha estat una 'gran pèrdua' pel 'poble de Solsona'. En un ple extraordinari que s'ha celebrat aquest dimecres a la tarda, l'Ajuntament ha nomenat Jounou fill predilecte de la ciutat i ha decretat dos dies de dol. L'enterrament se celebrarà aquest dijous a les 4 de la tarda a la catedral.

El regidor d'ERC, Salvi Nofrerias, ha lamentat la mort de Jounou i ha afirmat que, a banda de ser una pèrdua 'molt important per la família' també és una pèrdua per 'ERC' i 'Solsona'. Nofrerias ha definit Jounou com una persona 'molt compromesa' des de 'jove i fins ara' amb 'totes les entitats del poble'. Nofrerias ha afegit que l'ha 'meravellat' la seva 'coherència' amb la 'seva vida'. D'altra banda, el cap de l'oposició Jordi Riart (CiU), ha explicat que aquest dimecres és un dia 'trist per Solsona' i que és el 'primer alcalde mort en actiu'. Com a figura política, Riart ha destacat que Jounou era una persona 'de fortes conviccions' i un 'nacionalista convençut' que ha treballat 'per la seva ciutat i país'. El portaveu del PSC, Josep Caelles, ha expressat que la pèrdua de Xavier Jounou ha 'ferit' a tothom. Caelles ha afegit que 'com a bon soloní, alcalde i amic no li sabria trobar cap defecte'. El portaveu socialista ha afirmat que tot i que no compartien 'propostes ideològiques', Jounou era una persona 'molt propera'. Un cop s'ha instal·lat la capella ardent a la sala de plens del consistori municipal, el pregoner de la ciutat acompanyat dels agutzils ha recorregut Solsona anunciant la mort de l'alcalde. Solsona és un dels pocs pobles catalans que conserva la figura del pregoner i agutzil. Xavier Jounou va entrar a l'alcaldia de Solsona el juny del 2007 amb el suport del PSC i d'El Comú. La trajectòria política de Jounou va ser la més llarga de tots els membres que integren la corporació municipal, des que va entrar a l'Ajuntament el 1995 com a portaveu d'ERC. Durant la legislatura del 1995 al 1999 també va ser regidor de Governació, mentre que en els mandats successius es va dedicar a fer d'oposició fins a les últimes eleccions municipals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.