Punt divers

Juneda començarà a primers de juny les obres de la canonada radial del municipi

Tot és a punt perquè l'1 de juny comencin a Juneda (Garrigues) les obres de construcció de la nova canonada de distribució radial d'aigua potable, que substituirà a llarg termini l'actual xarxa central que distribueix des del mig del poble, tots els barris i polígons. 'Això fa que si ara hi ha una averia, tot el poble es quedi sense aigua', ha explicat l'alcalde de Juneda, Antoni Villas. Amb el nou sistema, l'aigua es distribuirà amb una canonada que envoltarà tot el nucli des de l'exterior, i anirà distribuint l'aigua per fases a tots els barris de la població i també els polígons industrials.

Aquest projecte és un dels que contempla el Pla Director de l'Aigua de Juneda, i pretén assegurar la distribució d'aigua a les noves urbanitzacions i els polígons, on des del sistema central actual ja es fa difícil fer-los arribar la quantitat suficient d'aigua i amb la potència que sigui necessària. Segons ha detallat l'alcalde, Antoni Villas, també s'estudia una canonada des de l'embassament del camí de Lleida per fer arribar aigua no potable a les indústries. 'Aquesta aigua podria arribar-se a potabilitzar si mai és necessari', ha explicat. Així també ho contempla el Pla d'Infraestructures de Juneda que a l'hora detalla la forma de distribució de la xarxa elèctrica des de la subestació que Fecsa-Endesa té al municipi als nous polígons sense necessitat d'afectar finques de particulars. Una polèmica cessió de terrenys a l'ajuntament acabarà beneficiant ApromiEl Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Juneda, que preveu zones industrials de fins a 800.000 metres quadrats, obliga als industrials instal·lats al costat de la N-240, a l'oest de la població, a fer les cessions a l'ajuntament que els pertoquen, i que ells no accepten perquè així els ho havia promès l'anterior ajuntament format per Esquerra i el PSC.Aquestes empreses van recórrer aquesta mesura al Tribunal Contenciós Administratiu de Catalunya, perquè consideren que no poden cedir ara part dels seus terrenys que ja estan utilitzant. Finalment, segons ha explicat l'alcalde de Juneda, Antoni Villas, i en virtut d'un acord amb la Direcció General d'Urbanisme, els industrials -que han de cedir el 10% del seu terreny a l'ajuntament- hauran de fer aquesta cessió però no donant part de les seves instal·lacions, que l'Ajuntament tampoc podria aprofitar, sinó comprant uns terrenys als voltants de la seu d'Apromi, l'associació que vetlla per la feina de les persones amb discapacitat. Així, aquesta empresa podrà ampliar les seves instal·lacions un cop l'ajuntament els cedeixi els terrenys que rebrà dels industrials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.