Punt divers

Desactivat el Transcat pel vessament de gasoil que ha afectat el soterrani del CAP d'Almacelles

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat poc després de les set de la tarda d'aquest divendres la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya, Transcat, activat aquesta tarda a causa d'una vessament de gasoil a les portes del Centre d'Atenció Primària del municipi d'Almacelles (Segrià).La fuita s'ha produït pel mal funcionament d'una vàlvula del camió de subministrament, mentre feia el transvasament al dipòsit de gasoil del CAP.

El producte que s'ha escampat per l'entrada de l'edifici del servei sanitari i per la cambra del dipòsit de gasoil, ha obligat a desallotjar preventivament les persones que en aquelles moments es trobaven en el centre sanitari a causa de la forta olor. D'altra banda, no hi havia pacients a l'interior del CAP, ja que l'emergència s'ha produït fora de les hores de visites mèdiques.Els Bombers de la Generalitat estan treballant en les tasques de contenció del producte amb sepiolita i serradures i a la ventilació i neteja de les parts afectades de l'edifici. El camió cisterna involucrat en el vessament ja ha estat retirat del lloc de l'accident.Fins al lloc dels fets s'han desplaçat 2 dotacions dels Mossos d'Esquadra, policia local i 3 dotacions dels Bombers de la Generalitat, per restablir la normalitat sobre aquesta emergència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.