Punt divers

La Val d'Aran demana integrar-se a la Federació Internacional d'Esports Populars

Turisme Val d'Aran ha rebut la visita del vicepresident de la Federació Internacional d'Esports Populars, Raymond Claude, per estudiar la possibilitat de crear un club d'esports populars. Aquesta mesura permetria integrar l'Aran a la federació formada per 50 països. Aquest organisme internacional sense afany de lucre promou el senderisme, el ciclisme, la natació, l'esquí de fons i el patinatge sobre gel, i compte amb més de 2,5 milions de federats, concentrats, sobretot, a Europa (Alemanya, Itàlia i França). Aran podria qualificar les seves rutes amb el segell IVV, certificat que expedeix la federació, fet que permetria donar a conèixer la destinació aranesa entre tots és federats.

El Conselh Generau d'Aran ha constituït també un club de productes sobre senderisme, BTT i benestar a la muntanya per tal d'establir les bases de treball per a la desestacionalització turística. Així mateix, Aran s'integrarà a la Federació Internacional d'Esports Populars per guanyar competitivitat turística i promoure el territori a nivell mundial, així ho ha anunciat el conseller de Turisme, Comerç i Transport, Juan Antonio Serrano.Amb la creació dels clubs de producte, en els sectors del senderisme, la BTT i el benestar a la muntanya segueixen les directrius per aconseguir desestacionalitzar i reactivar el turisme aranès, promogut pel Conselh Generau i Turespaña. Serrano ha dit que ara caldrà definir els requisits de qualitat del turisme d'Aran que es demana per accedir a aquest club. Aquest club incorpora els principals agents turístics especialitzats en cada àrea i sector en grups de treball que cada any es marca com objectiu treballar en la millor dels principals factors clau de l'èxit qu'afectin ara competitivitat dels productes prioritaris. El conseller Serrano ha dit que s'haurà de començar per establir les bases de la col·laboració entre els sectors públics i privats per dissenyar les prioritats en l'àmbit de la planificació, organització i gestió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.