Punt divers

Callús rellevarà l'alcalde per segon cop en la legislatura perquè l'actual plega per motius professionals

Dos anys després d'accedir a l'alcaldia de Callús (Bages), Josep Maria Ginestà, del Moviment Alternatiu de Callús (MAC), ha decidit deixar el càrrec. Ha pres aquesta decisió davant l'oferta que li ha fet Pirelli, l'empresa on treballa, que li ha plantejat la possibilitat de continuar dins la multinacional, però al Brasil i a la Xina. Ginestà ja va substituir en el càrrec David Aaron López, que va plegar a l'inici del mandat quan va acceptar una oferta professional a Eivissa. Hores d'ara, el govern de Callús encara no ha decidit qui succeirà Ginestà, que té previst marxar a l'estranger cap al mes d'abril. La decisió es prendrà la setmana entrant en una nova reunió prevista per tractar d'aquest tema.

Ginestà ha explicat que no tenia previst continuar treballant a Pirelli, ja que l'empresa va decidir tancar portes i ha deixat de fabricar pneumàtics a Manresa. L'alcalde de Callús forma part dels membres de l'àrea tècnica que continuen treballant fins a finals de març en les instal·lacions de la planta de pneumàtics, tot i que la previsió era que el seu contracte s'extingís el mes de març.Recentment, l'empresa li va oferir la possibilitat de continuar treballant set mesos més per la companyia, però a l'estranger, concretament un mes al Brasil i posteriorment sis mesos més a la Xina. Segons Ginestà, ha optat per la vida professional 'perquè és la meva vocació' i per això ha decidit posar punt i final a la seva activitat política com a alcalde de Callús. De fet, des del primer moment va deixar clar que assumia l'alcaldia, però que no deixava la seva feina com a tècnic de manteniment a Pirelli. En aquests moments, el grup municipal al qual pertany, el MAC, està estudiant les diferents possibilitats per al seu relleu. Segons ha explicat n'hi hauria tres. D'una banda que renunciï a l'alcaldia, mantingui l'acta de regidor i algú altre de l'equip de govern es faci càrrec de la direcció municipal. Una segona opció passaria per recuperar algun dels integrants de la llista que no formen part del govern que tingui un perfil adequat per assumir l'alcaldia. La darrera passa perquè Ginestà no renunciï, marxi i algú altre assumeixi l'alcaldia accidental, tot i que assegura que aquesta és la 'menys pràctica' i factible, ja que per exercir d'alcalde 'se n'ha de ser i sentir'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.