Punt divers

El grup municipal d'ERC a Callús es passa a Reagrupament sense retornar els càrrecs

Els tres regidors del grup municipal d'ERC a Callús, Jaume Grau, Oriol Gómez i Ester Sáez, han decidit passar-se a Reagrupament. Així ho han anunciat, de sorpresa, al darrer ple municipal, en el decurs del qual han llegit un document justificant la seva decisió. Malgrat abandonar ERC, els tres regidors han decidit mantenir l'acta i continuar amb els càrrecs passant-se al grup mixt. El president comarcal d'ERC al Bages, Lluís Oliveras, ja ha anunciat que se'ls reclamarà l'acta de regidor i ha expressat la seva sorpresa per una decisió que desconeixien fins aquest dimecres. La decisió del grup municipal compta amb el suport de la militància, que també ha decidit abandonar ERC i passar-se a Reagrupament.

Jaume Grau ha explicat que la decisió d'abandonar ERC s'ha pres perquè no se sentien 'còmodes' amb la política del partit a nivell nacional. Segons Grau, es van presentar a les eleccions sota les sigles d'ERC perquè en aquell moment eren 'les que millor s'adaptaven a la nostra forma de pensar'. Afirmen que actualment la direcció del partit ja no és fidel als principis i ideals d'aquesta formació i que, per aquest motiu, han decidit passar-se a Reagrupament. Malgrat deixar ERC, els tres regidors han decidit no abandonar les actes de regidors. Segons explica Jaume Grau això s'ha fet perquè la decisió de passar-se a Reagrupament ha estat unànime per part de la militància i per la voluntat de continuar treballant des de l'Ajuntament pel municipi. De fet, l'assemblea de militants celebrada fa un parell de setmanes va acordar dissoldre's per crear una nova secció de Reagrupament.Hores d'ara, però, aquesta decisió encara no ha estat comunicada oficialment a ERC. El president comarcal del partit, Lluís Oliveras, manifestava la seva sorpresa en conèixer la notícia i assegurava que només feia tres dies que havia parlat amb el president de la secció local, Isidre Badia, i que aquest no n'hi havia dit res. Segons Jaume Grau, aquesta comunicació oficial està 'en tràmit', ja que també està previst fer la liquidació econòmica de la secció local per retornar els diners a ERC. Pel que fa a les baixes de la militància, Grau ha dit que ja s'havien anat produint i que en aquests moments, dels deu militants, només un parell encara no deuen haver-ho fet, però que tenen intenció d'abandonar ERC.La presidència comarcal d'ERC al Bages ja ha anunciat que el partit reclamarà als tres regidors que retornin l'acta per 'salvaguardar' els vots dels 222 callussencs que els van donar suport en les passades eleccions municipals i que ara 'han quedat orfes'. Al mateix temps, Lluís Oliveras ha expressat el seu convenciment que la secció local d'ERC a Callús es tornarà a constituir per 'restituir la imatge' del partit. La decisió dels tres regidors deixa ERC sense representació municipal en un poble governat per una formació independent, el MAC, i on fins ara eren l'únic grup de l'oposició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.