Punt divers

Torrebesses vol convertir en visitables part de les sis sitges del segle XVIII descobertes recentment

La població de Torrebesses (Segrià) ha posat al descobert en les darreres dues setmanes sis antigues sitges, del segle XVIII, que van servir a l'orde d'Scala Dei per emmagatzemar el gra. L'Institut d'Estudis Il·lerdencs ha excavat en concret tres d'aquestes construccions, que també van ser utilitzades per la Guerra Civil modificant-les per a usos probablement de protecció. Pel que fa les altres tres, que es mantindran sota el nivell de terra, ja estan al descobert i es podrà visitar el seu interior. Aquests recipients estan situats al costat de l'antic castell andalusí de Torrebesses, on va néixer el poble. La runa estava tapada, i només els més grans recorden haver-hi accedit.

L'Ajuntament de Torrebesses treballa ara en un projecte per convertir en visitable tant les sitges com l'antic castell, on preveu habilitar un centre d'interpretació de les construccions de pedra de la població. L'objectiu és fer que Torrebesses deixi de ser un pobles que el turisme encara no ha descobert.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.