Punt divers

Un col·lectiu d'Igualada planteja canviar els accessos a la ciutat

Un col·lectiu de persones d'Igualada ha engegat un projecte per 'replantejar' els accessos a la capital de l'Anoia i proposar una nova entrada a la ciutat. Sota el nom d'Iguland, la plataforma reivindica que amb aquesta nova entrada es descobriria una ciutat més 'sexy' i 'agradable'. Iguland proposa que la nova entrada sigui per la futura ronda sud d'Igualada que voreja pel sud el nucli de la ciutat i que descobreix les antigues adoberies. Segons Ramon Enrich, membre del col·lectiu, aquest projecte faria que aquesta zona, que 'ha estat molts anys el cul de la ciutat, en sigui la cara'. Iguland però va més enllà i pretén ser un espai virtual de trobada per recollir idees i engegar nous projectes.

Ramon Enrich ha explicat que les entrades actuals d'Igualada són molt 'pobrissones' i 'indignes', ja que han conviscut de manera 'espontània' la 'industrialització', els 'rius bruts', entre d'altres. Segons Enrich, aquesta entrada 'frontal' cap al què, en broma, ha anomenat 'passeig marítim' descobriria una part de la ciutat més 'fotogènica'. Un altre dels membres del col·lectiu, Pep Valls, ha explicat que el projecte va néixer 'mig en broma' plantejant què passaria si Igualada i rodalies tornés als seus orígens, a un llac. Aquest plantejament, segons Valls, comporta una reflexió: pensar quines coses té bones la ciutat, quines no, i què cal canviar. Tant Valls com Enrich han expressant que la voluntat d'Iguland és pensar una ciutat 'des del gamberro' i que no té una voluntat 'teòrica' sinó que la intenció és fer projectes concrets. Iguland aconsella que les propostes siguin 'passades de volta', ja que com expressen, no són una administració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.