Punt divers

L'alcalde de Solsona recrimina al govern del Consell que eludeixi el debat sobre l'annexió de Torà i Biosca

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), ha mostrat la seva disconformitat amb el procediment amb què el govern del Consell del Solsonès ha gestionat la petició dels ajuntaments de Torà i Biosca, ara a la Segarra, de canviar de comarca i adscriure's al Solsonès. En el Consell d'Alcaldes, preceptiu, però no vinculant, celebrat abans del Ple en què l'ens comarcal va donar llum verda a l'ampliació dels límits comarcals, Rodríguez va acusar CiU d'eludir el debat previ entre els alcaldes i grups comarcals. L'acceptació de la incorporació al Solsonès dels dos municipis es va aprovar per la majoria absoluta dels consellers comarcals de CiU i el PSC i l'abstenció d'ERC i El Comú.

En el Consell d'Alcaldes previ s'hi van abstenir els alcaldes de Solsona, Llobera i Pinell, d'ERC, i el de Clariana de Cardener, de CiU. Van votar-hi favorablement la resta de batlles convergents, en la majoria de casos adduint els avantatges que reportarà per a la comarca l'increment del pes demogràfic. Tot i acceptar el dret d'aquests municipis de la Segarra a demanar el pas al Solsonès, l'alcalde solsoní va denunciar el 'dèficit democràtic que representa adoptar una decisió d'aquesta magnitud unilateralment' des de l'executiu del Consell Comarcal. Rodríguez va lamentar que es menystingui 'la voluntat del 70 per cent de la població de la comarca' que representa l'Ajuntament de Solsona, atès que el 25 de març va aprovar una moció per unanimitat de tots els grups municipals en què es demanava que tots els municipis del Solsonès 'puguin prendre part de manera activa en les negociacions'.Els alcaldes republicans i el grup comarcal d'El Comú van demanar en reiterades ocasions que se suspengués el Ple i s'organitzés un debat previ. A més a més, es van reclamar informes jurídics i econòmics que avalin l'adscripció de Torà i Biosca, que per ara són inexistents.El president del Consell Comarcal, Marià Chaure, va concloure que 'sumar sempre és beneficiós' i va afirmar que 'en el fons sembla que tots estem d'acord que Torà i Biosca entrin a la comarca, ja que ningú no hi ha votat en contra'. Una reunió amb Torà i BioscaL'alcalde solsoní ha avançat que l'Ajuntament convocarà els alcaldes de Torà i Biosca, Domènec Oliva i Corneli Caubet, respectivament, a una reunió en què també es convidaran els portaveus de tots els grups municipals dels tres consistoris per madurar aquesta qüestió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.