Punt divers

El conseller Nadal visita el nou camí formigonat de l'Alta Garrotxa que uneix Albanyà i Cabanelles pel poble de Lliurona

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat aquest dissabte el nou camí formigonat que uneix Cabanelles (Alt Empordà) i Albanyà pel petit poble neorural i semiabandonat de Lliurona. La pista, de 18,3 quilòmetres de longitud, comença a la cruïlla de la carretera que mena al Santuari de la Mare de Déu del Mont, passa pel coll de les Canals del Carig, Lliurona, coll de Teies i Bassegoda, tots indrets enclavats dintre l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa. Quan falten poc més de cinc quilòmetres per arribar a Albanyà, la pista deixa de ser de formigó i torna a ser de terra, el conegut GR-11, fins a l'entrada de la població altempordanesa.

Acompanyat dels alcaldes d'Albanyà, Vicenç Campasol; de Cabanelles, Joaquim Gummà, i de Sales de Llierca, Miquel Palomeras; Nadal ha destacat durant la visita que 'inversions com aquesta connecten i equilibren el territori, contribueixen al desenvolupament econòmic i la cohesió social, milloren la seguretat del bosc i propicien la recuperació de les tradicions populars'. De fet, aquesta intervenció, que va concloure aquest hivern i va comptar amb una inversió d'1,8 MEUR, ha permès afavorir l'accessibilitat i la mobilitat en aquesta àrea de difícil orografia a cavall entre la Garrotxa i l'Alt Empordà. L'obra ha consistit principalment en l'estesa d'un nou paviment de formigó al llarg de tot el camí. Així mateix, s'han millorat els elements de drenatge, amb la formació de cunetes en terres i la construcció de 14 passos amb una recollida d'aigües i barana de protecció de fusta. En els punts del camí on el pendent supera el 15%, les cunetes s'han revestit de formigó. Per tal de minimitzar afectacions en l'entorn, que es troba dins l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa, s'ha mantingut l'amplada del camí i s'ha optat pel paviment de formigó en comptes de l'asfalt. Així mateix, el programa d'execució de les obres ha tingut en compte el període de cria de l'àliga daurada. En aquest sentit, a la zona de cria d'aquesta au, els treballs es van interrompre entre febrer i juliol de 2008. Finalment, l'actuació ha inclòs diversos treballs complementaris, entre els quals cal remarcar les plantacions, l'estesa de terra vegetal, les hidrosembres, la col·locació de panells d'orientació i la instal·lació de barreres de fusta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.