Punt divers

Tiren endavant el desenvolupament d'un nou sector industrial a Olvan

El Consorci urbanístic Rocarodona-Olvan ha adjudicat les obres d'urbanització del nou sector d'activitats econòmiques a l'empresa Excover SA. Les obres, segons han anunciat des del consorci, suposaran una inversió de 5,38 milions d'euros i es preveu que finalitzin durant el primer trimestre de 2012. Aquest nou sector d'Olvan (Berguedà) té una superfície de 53 hectàrees, amb potencialitat d'arribar a les 100 hectàrees. El projecte d'abast comarcal vol oferir sòl a preus competitius per afavorir el creixement industrial de la comarca i la seva àrea d'influència. El nou sector té una capacitat potencial de crear uns 1.500 llocs de treball, segons fonts de la Generalitat.

El Consorci urbanístic que desenvolupa aquest sector està integrat al 50% per INCASÒL i l'Ajuntament d'Olvan. L'actuació respon, segons la Generalitat, a la necessitat de promoure i implantar un nou sector d'activitat econòmica i industrial al Berguedà. L'objectiu del projecte es resoldre la 'manca d'oferta' en el conjunt de la comarca.Els terrenys se situen en un emplaçament considerat com a 'estratègic' perquè estan prop de la sortida Gironella Nord de l'Eix del Llobregat (C-16), eix europeu E9 de comunicació entre Barcelona i Tolosa de Llenguadoc, i a peu de la nova connexió amb la carretera comarcal Vic - Gironella (C-154). El nou polígon destinarà aproximadament 280.000 metres quadrats de sòl per a activitats econòmiques i industrials amb 180.41 metres quadrats de sostre edificable, i 250.51 metres quadrats es destinaran a sòl d'ús públic (vials, espais lliures i equipaments).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.