Punt divers

Troben mort a dos quilòmetres del Cap de Tortosa l'home desaparegut d'un veler al Delta de l'Ebre

Els cossos d'emergència han trobat aquest matí a dos quilòmetres del Cap de Tortosa el cos de Pierre Laurent, el propietari del veler que va aparèixer embarrancat aquest dijous davant la costa del Delta de l'Ebre. La recerca ha inclòs efectius de Salvament Marítim, que han fet la cerca al mar, i de Mossos d'Esquadra i Agents Rurals, a les zones terrestres que formen part del parc natural. La cerca havia començat dijous, però s'havia hagut d'aturar a causa de la nit. Aquest matí de divendres s'ha reprès i cap a les dotze del migdia s'ha trobat el cos. El veler fa tretze metres d'eslora i 2,90 de mànega i va ser localitzat al cap de Tortosa, just davant del terme de Sant Jaume d'Enveja (Montsià).

Dijous a la tarda s'havien trobat duess armilles salvavides en una platja de l'illa de Buda. Això, unit al fet que l'embarcació quedés embarrancada amb danys de consideració a només uns 100 metres de la costa, feia apuntar la possibilitat que el tripulant o tripulants haguessin pogut abandonar el veler i arribar a terra ferma. Les males condicions marítimes durant aquest dijous tampoc feien descartar que el tripulant hagués caigut a l'aigua per un cop de mar.Els efectius de Salvament Marítim van rebre l'avís cap un quart de sis de la tarda, després que l'embarcació Ebre Princess visualitzés el veler embarrancat i una persona que des de coberta feia senyals d'auxili. Poc després, la tripulació de la Salvamar Achernar, de Salvament Marítim, va revisar l'embarcació i ja no hi va localitzar a ningú.A la recerca es va afegir també un helicòpter Helimer 204 de Salvament Marítim, tres dotacions dels submarinistes dels GRAE dels bombers i submarinistes dels GEA de la Guàrdia Civil, que no van poder trobar res en les immediacions del buc afectat. Per terra, es van desplegar efectius dels Agents Rurals, de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Sant Jaume d'Enveja.L'embarcació era propietat d'un ciutadà francès, Pierre Laurent, que hauria sortit del port de Calafat, a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), aquest dijous amb la intenció de fer nit al port de Sant Carles de la Ràpita. Després d'haver adquirit fa una setmana el veler a un veí de Masquefa (Anoia) i pretenia navegar vorejant la costa fins la població de la costa bretona de Paimpol (França).El punt on va embarrancar l'embarcació, just davant de la desembocadura del riu Ebre, és un lloc habitual on les embarcacions registren nombrosos problemes de navegació per la presència de bancs de sorra i zones amb molt poca profunditat però amb fortes corrents. Precisament, bona part dels serveis habituals de Salvament Marítim al territori tenen lloc per ajudar o socórrer barques d'esbarjo que hi queden embarrancades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.