Assalten amb una pistola un restaurant a Platja d'Aro i s'enduen 40.000 euros

A Orriols, tres lladres que duien una arma de foc van lligar la treballadora d'una gasolinera

El restaurant assaltat a Platja d'Aro es diu Barbieri Platja i és al passeig marítim. Pels volts de les vuit del matí de dimarts, dos individus que duien una pistola –s'investiga si era de mentida– i uns cascos de moto van irrompre en aquest local i van sorprendre la dona de la neteja. Van obligar-la a tancar la persiana, la van amenaçar amb l'arma de foc i la van tancar al lavabo. «Li van dir que si sortia d'allà, li tirarien un tret», explica un dels socis del negoci, Àlex Farré. Els lladres van anar directes cap a on hi havia la caixa forta, van agafar-la i van fugir. «Ens han arruïnat. Han agafat els diners de tots aquests dies, entre 30.000 i 40.000 euros. Hem treballat moltíssim i ara tindrem problemes per poder pagar totes les despeses», afegeix Àlex Farré. La policia investiga si els assaltants tenien alguna informació prèvia sobre el restaurant i si sabien que allà es guardava tota la recaptació de Setmana Santa.

L'altre robatori de dimarts va passar a la gasolinera Galp d'Orriols, a la carretera GI-623, la que va cap a l'Escala. L'estació de servei està tancada durant la nit i el primer torn comença a les sis del matí. Els lladres, tres homes que anaven encaputxats, es van esperar que arribés la treballadora i quan estava obrint la porta van encanonar-la per darrere. Van obligar-la a entrar dins del local i la van portar fins a una habitació petita, on la van deixar-la lligada en una cadira. Els tres atracadors també tenien com a objectiu, igual que a Platja d'Aro, la caixa forta, perquè creien que hi hauria tots els diners d'aquests últims dies de festa. Van intentar arrencar-la de la paret i, fins i tot, van fer servir maces. Van provocar diverses destrosses en un envà, però no van aconseguir endur-se-la. Al cap d'uns deu minuts van marxar i van agafar uns quants objectes de valor de la botiga com ara ampolles d'oli per a cotxe. Els assaltants van fugir amb un turisme. La dona es va poder deslligar i va avisar la policia.

L'any passat, aquesta mateixa benzinera ja va ser objecte d'un altre robatori. En aquell cas, un home va entrar a l'establiment després d'haver posat gasolina al seu cotxe, va amenaçar la dependenta amb una navalla i es va acabar enduent uns 1.115 euros de la caixa enregistradora. Al cap d'uns dies, els Mossos van detenir el sospitós. Es tractava de Gabriel Esteras, que no havia tornat a Quatre Camins després d'un permís penitenciari. La policia el va acusar de quatre atracaments més en estacions de servei: dos a Vilacolum i la resta, a Bellcaire d'Empordà i a l'Escala. Esteras tenia diversos antecedents per fets similars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.