Punt divers

La Diputació de Lleida es compromet a arranjar la carretera de Linyola al seu tram urbà abans de final de mandat

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, s'ha compromès aquest dijous a què la corporació municipalista s'encarregarà d'arranjar la carretera de Linyola (Pla d'Urgell) al seu tram urbà abans de final de mandat. Segons Gilabert, ja han treballat amb el consistori un pla d'actuació, ja que aquest també hi vol incorporar una sèrie de projectes. L'obra serà costosa, ja que la via està en molt malt estat i a diari és freqüentada per un important volum de turismes i vehicles agraris. El pressupost podria arribar al milió d'euros i la Diputació espera iniciar els treballs al 2010 o com a màxim el 2011.

Segons Jaume Gilabert per aquest 2009 la Diputació no té cap partida pressupostària per destinar a l'arranjament de la carretera de Linyola al seu pas pel nucli de la població. Això no obstant, ha assegurat, que al setembre, quan es comenci a teixir el pressupost de la corporació per a l'any vinent, ja s'hi preveurà una partida per aquesta obra. La carretera de Linyola al seu pas pel nucli de la població presenta un estat força precari, amb importants clots i zones apedaçades que dificulten la circulació i generen perillositat als conductors. Tot i que fa uns anys va entrar en servei la variant de Linyola, molts usuaris que circulen en direcció Mollerussa - Bellcaire d'Urgell (Noguera) o a la inversa, passen igualment per l'interior de Linyola ja que a l'esmentada variant hi ha una gran quantitat de rotondes que alenteixen el pas per aquesta zona.Gilabert s'ha compromès a arranjar la carretera de Linyola al seu tram urbà durant l'atenció als mitjans de comunicació en el marc d'una visita que ha portat a terme a diferents municipis de la Noguera i el Pla d'Urgell. A Linyola, Gilabert també ha aprofitat per visitar, de la mà de l'alcalde, Joaquim Mir, equipaments que estan en construcció com el centre cívic de tres plantes que s'està construint just al costat de la casa consistorial.De forma prèvia a l'arribada a Linyola, Gilabert ha visitat el Centre d'Estudis Porcins de Torrelameu (Noguera) i posteriorment l'Ajuntament de Bellcaire d'Urgell. Sobre aquest darrer municipi, Gilabert ha comentat que des de la Diputació reiteraran la reivindicació que la carretera C-53, que uneix Balaguer i Tàrrega, sigui desdoblada en quatre carrils i esdevingui així una autovia per facilitar l'accés al gran volum de vehicles que hi circulen provinents de l'àrea metropolitana de Barcelona en direcció al Pirineu de Lleida.Finalment, Gilabert ha acabat el periple de visites institucionals amb una visita a l'Ajuntament de Vila-sana i una altra al de Bellvís, tots dos al Pla d'Urgell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.