Punt divers

L'IDAPA fa un primer pas per aplegar tots els agents implicats en la gestió de senders

El secretari de Planificació Territorial del DPTOP, Oriol Nel·lo, ha participat en l'última sessió del primer curs de gestió de camins i mobilitat de l'Alt Pirineu i Aran que ha organitzat l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA). Nel.lo s'ha mostrat satisfet del balanç d'aquestes jornades perquè 'han servit per capitalitzar una reflexió des dels diferents àmbits que conflueixen i tocar molts temes alhora'. Les jornades han servit per començar a fer camí cap a una nova definició dels nous usos d'aquestes 'infraestructures', cap a l'aprofitament d'aquest patrimoni per al benefici de la població i cap a un rendiment econòmic.

L'IDAPA ha organitzat el primer curs de gestió de gestió de camins i mobilitat a l'Alt Pirineu i Aran que s'ha clos aquest divendres a Sort. Reunint en un mateix espai d'aprenentatge i de debat, els tècnics que treballen en la gestió del senderisme de les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el territori de l'Aran.Els objectius fonamentals sobre els quals ha incidit el curs han estat donat a conèixer el marc normatiu regulador dels camins i la circulació motoritzada pel medi natural aplicable a Catalunya, i debatre les diferents metodologies per a la confecció d'inventaris de camins. També s'han donat a conèixer diferents models de gestió de la mobilitat rural i de lleure, tant del Pirineu com d'altres territoris europeus.S'ha estudiat la realitat de les diferents comarques de l'Alt Pirineu i Aran en matèria de camins i de senderisme i s'ha fet una aproximació a altres usos dels camins per tal d'establir uns objectius i una metodologia de treball en matèria de camins i senderisme a l'Alt Pirineu i Aran.Han participat al curs una cinquantena de persones entre tècnics d'administracions locals, entitats, empreses dedicades al guiatge, responsables de refugis o entitats conservacionistes entre altres. El curs també ha inclòs un viatge a Suïssa per prendre models de gestió d'aquest país pioner en aquest àmbit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.