Punt divers

Urdangarín, Buenafuente i Ruscalleda, guardonats mediàtics en la 3a edició dels Premis Gaudí Gresol de Reus

L'exjugador d'handbol, Iñaki Urdangarín, l'humorista Andreu Buenafuente i la cuinera Carme Ruscalleda han rebut aquest divendres al vespre a Reus els premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l'Excel·lència en les categories d'esport, comunicació i gastronomia respectivament. El premi entregat consisteix en una reproducció a escala en bronze del bust d'Antoni Gaudí obra de l'escultor Joan Matamala. Urdangarín ha destacat que el premi és un reconeixement a tot l'esport de 'manera conjunta'. El duc de Palma ha afirmat que és un honor estar guardonat al costat de persones 'tan il·lustres' com els premiats en altres categories.

La trajectòria d'Iñaki Urdangarín, que ha assistit a l'acte acompanyat de la seva dona, l'Infanta Cristina, ha estat vinculada a la secció d'handbol del Futbol Club Barcelona en la qual va ingressar als 18 anys com a jugador professional i on va desenvolupar la seva carrera fins que l'estiu de l'any 2000 es va retirar. En el seu historial esportiu destaquen deu títols de lliga i sis copes d'Europa aconseguides amb el club blaugrana. Andreu Buenafuente ha afirmat que és un 'honor sentir-se reconegut a casa'. L'humorista reusenc ha explicat que els premis són un reconeixement a la feina del dia a dia tot i que 'el millor premi que es pot tenir és el de treballar'. La cuinera Carme Ruscalleda ha dit que la gastronomia és un senyal més de l'expressió cultural de Catalunya. Ruscalleda ha explicat que se sent 'contenta' de rebre un premi que valora un exponent de la cultura catalana i més en un territori de 'bons productes' com és el Baix Camp.  Entre la resta de premiats cal destacar també Manel Esteller en Medicina i Ciència, Ángel Ron, president de Banco Popular en la categoria de Lideratge Empresarial, Bancaja per les accions endegades en Acció Social. Joan Bassegoda i Nonell i Javier Pons són dos més dels premiats en les categories d'Arquitectura i Televisió.Prop de 600 persones han assistit al sopar dels premis. La gala de lliurament dels Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l'Excel·lència ha tingut lloc a les instal·lacions de Fira de Reus.  La cerimònia ha estat conduïda pel periodista Jordi Cartanyà que finalment ha substituït la conductora dels informatius del Telenotícies de TV3, la també reusenca Núria Solé.Alguns dels guardonats en les dues anteriors edicions dels premis són Joan Antoni Samaranch; el cuiner Ferran Adrià; l'escriptora Carmen Posadas; l'actor Arturo Fernández; el doctor Valentí Fuster; el president de la Caixa, Isidre Fainé; la cantant Nina o els periodistes Toni Solé, Luís del Olmo i Josep Cuní.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.