Punt divers

Les Borges Blanques inicia els tràmits perquè la Trobada de Gegants i Correfocs sigui declarada Festa d'Interès Nacional

L'Ajuntament de les Borges Blanques està impulsant una sol·licitud per tal que la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs que s'emmarca dins els actes de la Festa Major de la localitat sigui declarada Festa d'Interès Nacional. El consistori ha elaborat un extens dossier on recull els més 25 anys d'aquesta tradició la qual any rere any reuneix a la capital de les Garrigues més d'un centenar de gegants amb els seus grups de grallers, així com també diverses colles de diables i correfocs. El consistori garriguenc ha fet arribar la documentació recollida al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana perquè estudiï i es prengui en consideració la petició.

L'Ajuntament de les Borges Blanques també ha enviat la mateixa documentació a la Diputació de Lleida per tal que l'esdeveniment sigui tingut en compte com a festa singular en el marc de les festes que es fan a la demarcació de Lleida.  El tinent d'alcalde de les Borges, Jordi Satorra, ha destacat 'la importància' que suposa per la localitat la celebració de la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs i 'pel manteniment d'aquestes tradicions en el marc d'una societat canviant i cada vegada més multiculturual'. La declaració d'Interès Nacional seria un reconeixement 'just i un impuls més per la seva difusió i gaudi i per la població', segons Satorra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.