Punt divers

L'Ajuntament de Solsona digitalitza la documentació de la col·lecció etnogràfica per garantir-ne la conservació

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Solsona ha començat a digitalitzar la documentació de la col·lecció etnogràfica de la ciutat, que es conserva en unes sales del Casal de Cultura i Joventut des que l'any 1991 es va tancar al públic. A través d'aquesta actuació es pretén garantir la conservació del fons, 'una tasca que pot ser ja s'hauria d'haver fet', ha explicat la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Solsona, Sara Alarcón. La col·lecció està formada per més de 2.000 objectes d'ús domèstic, d'oficis antics i mobiliari urbà dels segles XIX i XX. El material, que és propietat de l'Ajuntament però que gestiona el bisbat, es troba lluny del Museu Diocesà i Comarcal per falta d'espai.

El Casal de Solsona guarda en diferents espais el fons que està format per tota mena d'objectes que, tal com recorda la regidora de Cultura, Sara Alarcón, són part del 'patrimoni més proper' als solsonins ja que la col·lecció va néixer a partir de les seves donacions.Per dur a terme la digitalització l'Ajuntament de Solsona ha contractat una persona a través d'un pla d'ocupació subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. D'aquesta manera es vol posar al dia tota la documentació del fons que, en l'actualitat, només es troba en suport paper i, al mateix temps, garantir-ne la seva conservació.El procés de digitalització consisteix en traslladar en una base de dades digital tota la documentació que actualment es troba classificada en fitxes. La col·lecció es va començar a inventariar el 1997.La regidora ha explicat la importància de registrar la informació en un suport informàtic per tal facilitar les cerques, investigacions o per muntar una exposició. Alarcón ha dit que l'Ajuntament tenia el 'deute' de donar a la col·lecció un 'cos digital' per tal de millorar-ne el seu funcionament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.