Punt divers

Solsona vol atraure noves petites i mitjanes empreses per reactivar l'economia

L'Ajuntament de Solsona vol treballar per afavorir la instal·lació a la ciutat de petites i mitjanes empreses i per fer-los veure les oportunitats de negoci que ofereix per atraure les seves inversions. Amb aquest objectiu l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, i el regidor de Promoció Econòmica, Josep Caelles, es van reunir aquest dimarts amb el president de la patronal Pimec, Josep González, per tal de conèixer quines poden ser les opcions de reactivació des de la perspectiva empresarial. L'alcalde ha destacat que a Solsona li interessen les petites i mitjanes empreses de capital català que aportin valor afegit al producte 'més que una sola gran empresa', ha dit.

Davant l'accentuada remuntada de les xifres de l'atur experimentada el darrer any, al març es van registrar 802 persones desocupades, un 1,8 per cent menys que el febrer, l'alcalde de Solsona i el regidor de Promoció Econòmica van decidir exposar la situació socioeconòmica al president de Pimec. L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha explicat que s'han ofert a la patronal 'per allò que faci falta' amb l'objectiu d'afavorir la instal·lació d'empreses a la ciutat. Els representants municipals han arribat a un acord amb el president de Pimec per fer arribar als associats de la patronal un informe elaborat pel consistori que recollirà els punts forts de Solsona. D'aquesta manera es vol promocionar la ciutat com un indret per establir negocis i afavorir la instal·lació de noves empreses. L'Ajuntament de Solsona explica que, entre les oportunitats per al mercat laboral hi ha, en aquests moments, la important bossa de mà d'obra en situació d'atur per contractar; el fet que s'estigui potenciant el sector turístic i la presència del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. A més, també es remarca el fet que el mercat de treball es regeixi pel conveni provincial de Lleida, especialment en l'àmbit metal·lúrgic, que és sensiblement inferior al de Barcelona i, per tant, segons el consistori, més atractiu per als empresaris. Una altra iniciativa que es durà a terme a Solsona, probablement a finals d'estiu, serà una jornada de cooperació empresarial 'Getting Contacts' organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica. La iniciativa consistirà a facilitar la trobada entre el teixit empresarial solsoní i empreses de fora de la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.