Punt divers

Creen un nou centre d'Interpretació comarcal del Parc Natural del Cadí-Moixeró a Bellver de Cerdanya per al 2010

El nou centre d'Interpretació comarcal del Parc Natural del Cadí-Moixeró, a la porta principal de la vesant nord del parc, a la zona de Talló, municipi de Bellver de Cerdanya, ha d'estar construït abans de finals del 2010. Així li ha explicat l'alcalde de la localitat, Francesc Xavier Porta, al conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, en la visita oficial que aquest ha fet aquest divendres a la Cerdanya. Baltasar a més de visitar els terrenys on s'ubicarà aquest nou centre, s'ha reunit amb els alcaldes de la comarca per tractar temes relacionats amb el medi natural de la zona i programar actuacions en qüestions de gestió d'aigua, de residus i de política de boscos.

Al costat de l'església de Santa Maria de Talló, antiga canongia de Cerdanya, es construirà el segon centre d'Interpretació comarcal del Parc Natural del Cadí-Moixeró que té un pressupost aproximat de 1,3MEUR. Francesc Xavier Porta, alcalde de Bellver, ha explicat que encara s'està reajustant el projecte i això fa que no es puguin donar xifres definitives. Però el que si està clar, és que l'edifici ha d'estar enllestit abans de finals del 2010 perquè així els ho exigeix la partida del fons Feder que ha estat atorgada al projecte i que ascendeix a 550.000 euros. El conseller Baltasar ha estat acompanyat en aquesta visita pel delegat del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit, i la directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura. Primerament, s'han dirigit a la seu del Consell Comarcal de la Cerdanya, a Puigcerdà, per reunir-se amb els alcaldes de la comarca i per tractar diversos temes del Departament que afecten la comarca. Després d'aquesta reunió han visitat també la nova oficina comarcal que el Departament de Medi Ambient i Habitatge té a la Cerdanya.Aquest nou centre d'Interpretació comarcal del Parc Natural del Cadí-Moixeró neix fruit de la col·laboració entre l'ajuntament i la Generalitat, com ha destacat Baltasar, qui ha afegit que 'l'articulació en el territori permet diferenciar clarament les dues entrades principals al parc, aquesta i la de Bagà, i en un futur el que caldrà fer serà especialitzar-les'. El conseller també ha dit que les dues són necessàries i complementàries i que caldrà estudiar si en un futur se n'ha de crear alguna altra.L'edifici, que quedarà situat just al davant de l'església de santa Maria, tindrà una planta baixa destinada al públic on hi haurà un 'Parc interactiu', una primera planta que acollirà un centre d'investigació i documentació, l'altell es destinarà a dormitoris per als investigadors, i el soterrani allotjarà una sala de conferències i l'aparcament. En un altre ordre de coses, Baltasar, en ser preguntat sobre les zones ZEPA, ha manifestat que comparteix plenament criteri amb el conseller Llena en quant que aquestes es poden regar. Ha matisat també, que s'han d'estudiar totes elles individualment i a traves dels respectius plans d'usos i gestions determinar quan i com es poden regar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.