Punt divers

Rècord de públic al festival Ésdansa de les Preses amb 9.000 espectadors

Més de 9.000 espectadors han assistit a l'Ésdansa, el 27è Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses (Garrotxa). Aquesta xifra rècord és la més alta assolida pel festival. L'organització atribueix l'increment en un miler de persones en relació a les últimes edicions a la bona resposta que han tingut dues de les novetats: l'estrena del muntatge Aigua, una producció del festival amb l'Esbart Marboleny, la cantant Mirna i el grup musical de Xavi Múrcia; i el monogràfic dedicat als cavallets i les mulasses. La resta del programa ha mantingut el nombre d'espectadors dels anys anteriors.

'Ens havíem arriscat introduint aquestes propostes noves, sobretot amb Aigua. Convertir danses en cançons era inèdit i ha sortit bé, ha tingut bona resposta', opina el president del Cercle Marboleny i director d'Ésdansa, Jordi Fosas, que afegeix que el balanç d'aquesta edició és 'molt satisfactori'. D'altra banda, cal remarcar que els tallers per a la mainada -el Petit Ésdansa- han fet ple absolut. Tot i haver incrementat les places fins les 460, hi va haver infants que es van quedar fora i no van poder atendre totes les peticions d'inscripció.El Dansajove tanca el programaEls kenians African Tumbas, els búlgars Rosna Kitka, els coreans Un Yul Mask Dance, els eivissencs Colla de Vila i l'Esbart Marboleny acompanyats del grup musical Stukat del Bolet, han protagonitzat diumenge l'espectacle Dansajove, la secció del festival dedicada a les formacions infantils i juvenils i amb el qual han tancat l'edició d'aquest any.Unes hores abans, centenars de persones van omplir els carrers de les Preses per presenciar el Festacarrer, una cercavila especialment espectacular i que anava a càrrec de colles de cavallets i mulasses de diferents punts de Catalunya. Ésdansa està organitzat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular de les Preses. Col·laboren Caixa Girona, l'Ajuntament de les Preses, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i INAEM - Ministerio de Cultura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.