Punt divers

Entren en servei dos nous trams de l'autovia Lleida-Osca que permetran estalviar deu minuts entre Lleida i Raïmat

El Ministeri de Foment ha posat en servei aquest dilluns dos trams de l'autovia A-22 que ha d'unir en un futur Lleida amb Osca. En concret els dos nous trams inaugurats, Lleida-la Cerdera i la Cerdera-variant d'Almcelles, tenen una longitud de 9,4 quilòmetres i han suposat una inversió d'uns 70 milions d'euros. L'entrada en servei d'aquests trams reduirà de 12 a 4 minuts el tram entre Lleida, des de l'enllaç amb l'autovia A-2 i l'enllaç de Raïmat (Segrià). A la vegada, aquests trams formen part del futur corredor Mediterrani que ha d'unir Sant Sebastià amb Tarragona. La inuaguració dels nous trams ha estat presidida pel secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán.

En el discurs que ha pronunciat, Morlán ha destacat la importància que suposa unir Lleida amb Osca mitjançant l'autovia A-22 per afavorir el desenvolupament econòmic d'aquests territoris. Morlán ha explicat que des del 2004, Foment ha acabat els estudis previs i ha iniciat les obres en els 9 trams de l'A-22, quatre dels quals ja estan finalitzats tot i que els dos trams oberts avui són els primers ja en territori lleidatà. Així, referint-se als trams que encara queden per obrir d'aquesta autovia, Morlán ha dit que està previst que al febrer entri en servei el tram de la variant de Barbastre i posteriorment, a l'estiu del 2010, el de Siéatmo-Velillas i parcialment el tram Ponzallo-Velillas -concretament entre Velillas i el riu Alcanadre-. Les obres corresponents al tram entre la variant d'Almacelles i el límit amb la demarcació d'Osca està previst que finalitzin a principis del 2011.  També quedarà pendent el tram Osca-Siétamo, del qual se n'ha aprovat el projecte i està previst que durant el 2010 es licitin les obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.