Punt divers

Nova jornada de vaga de la plantilla de General Electric Power Controls per exigir la readmissió de 18 empleats

La plantilla de l'empresa General Electric Power Controls de Sant Vicenç de Castellet (Bages), filial de la nord- americana General Electric, farà aquest divendres una nova jornada de vaga, la tercera d'aquesta setmana, per exigir a la direcció de l'empresa la readmissió 'immediata' de 18 treballadors acomiadats. El comitè també demana la concreció d'un pla industrial de futur que garanteixi la viabilitat de la fàbrica. Els treballadors es concentraran a les 10 del matí a les portes de la factoria, des d'on començaran una marxa fins a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, on està previst que l'alcalde rebi els membres del comitè d'empresa.

Els representants de la plantilla volen demanar el suport municipal per instar la multinacional a garantir la viabilitat de la fàbrica, que és la més important del municipi, i el manteniment de l'ocupació.Les dues jornades de vaga prèvies, que s'han fet aquesta setmana, han tingut un seguiment del 100% dels treballadors.Des del comitè recorden que els acomiadaments s'han fet 'incomplint l'acord sobre les condicions per acomiadar 18 persones' al qual s'havia arribat amb la direcció de l'empresa el 9 d'abril. La delegada sindical de l'empresa, Marina López, ha explicat que s'havien pactat indemnitzacions de 45 dies per any treballat sense límit de mensualitats i l'obertura d'un pla de baixes voluntàries al qual es van apuntar una vintena de persones. En un any, la plantilla de GE Power Controls, dedicada a la fabricació de components electrònics, ha passat de 225 treballadors als 123 d'actuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.