Punt divers

La policia estatal desmantella una organització dedicada al tràfic de dones de l'est per a un prostíbul de Ponts

La policia estatal ha desmantellat a Ponts una organització dedicada al tràfic de dones per a la seva explotació sexual. L'operació va començar fa sis mesos després de la detenció a Letònia d'un membre de l'organització, fet que la Interpol va comunicar als investigadors de l'estat espanyol. Han estat arrestades sis persones vinculades a un club de la localitat de Ponts, on traslladaven les víctimes des de Rússia i altres països eslaus. L'organització a l'estat espanyol pagava per aquest servei i el posterior viatge una quantitat que oscil·lava entre els 2.000 i 3.000 euros per cada nova víctima, xifra que més tard es convertia en deute i que era utilitzada per a l'explotació sexual d'aquestes dones.

Les víctimes eren captades per contactes del grup en països de l'est d'Europa. En primer lloc es feia un estudi previ per part de l'aparell de captació de l'organització, que apuntava preferentment cap a joves de classe social mitjana-baixa i amb familiars al seu càrrec, per a abusar de la seva situació personal. L'organització a l'estat espanyol pagava per aquest servei i el posterior viatge una quantitat que oscil·lava entre els 2.000 i 3.000 euros per cada nova víctima, xifra que més tard es convertia en deute i que era utilitzada per a l'explotació sexual d'aquestes dones. Viatges de més d'una setmana de durada Les rutes seguides per al tràfic travessaven diferents regions i suposaven diversos dies fins a arribar a la destinació final. Una d'aquestes rutes partia de la zona russa de Vladivostok, per a arribar amb tren fins a Moscou (en el ferrocarril transiberià, el viatge dura uns set dies i recorre més de 9.000 quilòmetres) i des d'allí volaven a Varsòvia, accedien a territori Schengen mitjançant un visat de turista d'uns dies de durada, i volaven de nou fins a Barcelona, on eren recollides a l'aeroport per a ser traslladades al club a la localitat lleidatana de Ponts. Multes Una vegada en el local, les dones obtenien el 50% dels beneficis, que al seu torn eren descomptats de la manutenció, l'allotjament i fins i tot de multes en el cas que es desviessin de les normes de funcionament del club, la qual cosa retardava la liquidació del deute i augmentava el període de vinculació amb l'organització. Després de més de set mesos d'investigació i cooperació internacional per a localitzar els altres membres de l'organització a l'estranger, els investigadors de la Policia Nacional van establir un operatiu que va culminar amb la detenció a l'estat espanyol de sis persones com a presumptes responsables dels delictes d'associació il·lícita, afavoriment de la immigració il·legal i relatius a la prositución. A més, en els registres efectuats en el club i en un domicili, els agents van intervenir 9.485 euros en efectiu, diversos ordinadors portàtils, una càmera de fotos digital i diversa documentació relativa a les activitats del club.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.