Punt divers

El Centre de Formació d'Adults del Solsonès se satura amb 480 alumnes, 150 en llista d'espera i només cinc professors

El Consell Comarcal del Solsonès vol que la Generalitat incrementi per aquest curs la dotació de professors al Centre de Formació d'Adults. En aquests moments, el Centre té matriculats 480 alumnes i hi ha 150 persones en llista d'espera. Aquest volum d'alumnat és atès per només cinc professors. Per aquest motiu, el Consell reclamarà a Educació que destini d'immediat més professors al centre i que no esperi a fer-ho el curs que ve, quan potser no serà necessari. El Consell Comarcal del Solsonès atribueix la saturació del Centre de Formació d'Adults a l'increment de l'atur i a les recomanacions de la Generalitat perquè els aturats aprofitin el període de temps que estan sense feina per formar-se.

Segons el vicepresident del Consell Comarcal del Solsonès, Albert Muntada, aquesta és la primera vegada que el Centre de Formació d'Adults té llista d'espera. Fins ara, el Centre ha pogut anar assumint la demanda, però coincidint amb la crisi, hi ha hagut un increment molt alt de peticions de places que no s'han pogut atendre.Les instal·lacions del Centre de Formació d'Adults del Solsonès són als baixos del Palau Llobera, seu del Consell Comarcal. Es dóna el cas que fa un any que es va fer una ampliació de les instal·lacions per atendre la creixent demanda d'usuaris d'aquest servei i s'hi van construir tres noves aules i un despatx.Ara, però, les sis aules de les quals disposa el Centre s'han convertit en insuficients per atendre l'elevada demanda, explica Muntada. El més greu, però, afirma, és la manca de professorat. Actualment, al Centre hi treballen tres mestres de primària i dos de secundària, que són insuficients per atendre l'alumnat actual. Segons Muntada, per resoldre aquesta situació caldrien entre dos i tres professors més. El vicepresident del Consell Comarcal del Solsonès considera que aquest increment de la demanda de places al Centre de Formació d'Adults ve donat per la situació de crisi. Les persones que s'han quedat a l'atur, explica, estan seguint les recomanacions de la Generalitat d'aprofitar el temps per formar-se. Això es dóna especialment en el cas de dones que s'han quedat sense feina i que només tenen estudis primaris. Els cursos per als quals hi ha més demanda i llista d'espera són els d'anglès, tant els de nivell inicial com el d'usuari, els d'informàtica i els de castellà. El Consell Comarcal del Solsonès té previst reunir-se a mitjans del mes que ve amb el Departament d'Educació. En aquesta trobada, el Consell reclamarà una ampliació de la dotació de professorat i també que es faci un conveni per a l'ampliació de les dependències.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.