Punt divers

Plats del territori maridats amb cervesa per promocionar el Centenari de la Costa Brava

Gastronomia característica del territori maridada amb tot tipus de cervesa. Aquesta és la fórmula que s'ha escollit per promocionar el Centenari de la Costa Brava durant el 2010. Amb aquest objectiu, els diferents col·lectius de cuina inclosos dins la marca elaboraran un plat cadascun, on combinaran productes gironins amb diferents tipus de cervesa. A més de l'elaboració d'aquesta carta, a l'estiu el Patronat de Turisme posarà en marxa un tour gastronòmic per diferents municipis. Coincidint amb festes i celebracions culturals, s'oferiran als turistes diferents tastets. La iniciativa arrenca gràcies a l'aportació d'un milió d'euros (MEUR) que la marca San Miguel ha fet a l'organització del Centenari.

D'ençà que la celebració del Centenari de la Costa Brava es va allargar fins al setembre del 2010, el Patronat de Turisme va engegar la maquinària per promocionar la marca arreu del territori. Dins aquest objectiu, ha nascut un nou projecte que permetrà maridar els productes característics de l'Empordà amb la cervesa.Gràcies a l'aportació d'1 MEUR feta per l'empresa San Miguel, els sis col·lectius de cuina inclosos dins la marca elaboraran una carta gastronòmica específica. Els plats propis de la zona es maridaran amb alguna de les set varietats de cervesa de la casa San Miguel, patrocinadora de l'activitat.La intenció és que, a partir de la primavera vinent, s'editi un llibret que reculli aquestes receptes. A més de l'elaboració de la carta, però, també es portarà a terme una altra promoció arreu del litoral gironí. La iniciativa, batejada com 'Tour Gastronòmic de la Costa Brava', permetrà oferir als turistes tastets d'aquest maridatge tant particular.La directora de l'oficina del Centenari, Carme Polo, ha explicat que el tour es portarà a terme durant l'estiu. 'Se seleccionaran diferents festes i celebracions culturals, com els Focs de Blanes, la fira d'Indians de Begur, la celebració del Carme a Palamós o el concurs de pintura ràpida de Tossa', ha avançat.El president del Patronat de Turisme, Enric Vilert, ha destacat la importància de la gastronomia a l'hora de promocionar el Centenari. 'La cuina és una de les protagonistes del nostre territori, i a l'hora de celebrar l'efemèride, una de les nostres prioritats era donar-li la rellevància que es mereix', ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.