Punt divers

CCOO a Denso diu que no s'asseurà a negociar 90 acomiadaments en una empresa que té beneficis

El Sindicat d'Indústria de CCOO del Bages-Berguedà i la secció sindical a Denso Barcelona han expressat el seu rebuig als 90 acomiadaments anunciats per l'empresa de Sant Fruitós de Bages (Bages), dedicada a la fabricació de components electrònics per a l'automòbil. Contràriament als arguments de l'empresa, el sindicat considera que no existeixen causes objectives que justifiquin prescindir de 90 persones. Segons CCOO, malgrat la baixada de vendes, Denso continua tenint uns beneficis molt importants. Per això reclama que es busquin solucions alternatives i assegura que no s'asseurà a cap negociació amb l'empresa per negociar acomiadaments. Empresa i comitè es tornen a trobar el dia 25 de gener.

Va ser abans de vacances de Nadal quan la direcció de la multinacional japonesa va comunicar als representants dels treballadors la voluntat d'acomiadar 90 persones de les 674 que integren la plantilla. Després de festes, l'empresa va reunir de nou el comitè per informar-los més àmpliament i per explicar els motius d'aquests acomiadaments. En aquesta trobada, Denso va afirmar que els acomiadaments eren necessaris per la baixada de les vendes i per raons organitzatives.El delegat sindical de CCOO a Denso, Julio Medina, ha dit que no existeixen aquestes causes objectives, ja que l'empresa ha obtingut importants beneficis en els darrers exercicis, i que per aquest motiu no s'asseuran a negociar, en cap cas, 90 acomiadaments. En aquest sentit reclamen a l'empresa que presenti solucions alternatives que permetin garantir els llocs de treball. En l'actualitat Denso està aplicant un expedient de regulació d'ocupació temporal que és vigent fins al dia 31 de març. Precisament la intenció de l'empresa és fer efectius els acomiadaments just quan s'extingeixi l'expedient, a partir de l'1 d'abril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.