Punt divers

La Diputació de Lleida invertirà 4,5 MEUR en el manteniment i la construcció de consultoris mèdics locals

La Diputació de Lleida té previst invertir 4,5 milions d'euros en el manteniment i la construcció de consultoris locals, segons ha anunciat aquest dijous el president de la corporació municipalista, Jaume Gilabert, a Florejacs (Segarra). Precisament a la Segarra, el municipi d'Ivorra és un dels que se'n beneficiarà dels 1,5 milions d'euros que la diputació destinarà a aquesta finalitat sociosanitària. Gilabert ha mantingut una trobada amb alcaldes de la Segarra i posteriorment ha explicat que una vegada més ha constatat la manca d'inversió local des dels fons de l'Estat.

Segons ha explicat Gilabert, la diputació promourà el manteniment i la construcció de consultoris mèdics als municipis de la demarcació de Lleida mitjançant dues línies de subvenció que sumen un total de 4,5 milions d'euros. Aquestes subvencions es fan a través de la partida estatal de 13,36 milions d'euros que es transferia fins ara a la Generalitat i que el govern de la diputació ha decidit gestionar des del territori incorporant aquests diners als pressupostos de 2010.Dels 4,5 milions d'euros, la diputació en destinarà 3 al manteniment i gestió dels consultoris mèdics. Les bases específiques per regular la convocatòria d'aquesta línia de subvencions s'han aprovat aquest dijous en la Comissió Informativa de Cooperació i s'inclouran a l'ordre del dia del ple de març. Després de l'aprovació, les bases sortiran a exposició pública i posteriorment s'obrirà la convocatòria a la que es podran acollir tots els municipis de les comarques de Lleida.La diputació també destinarà una segona línia d'ajuts d'1,5 milions d'euros a la construcció i ampliació d'equipaments sociosanitaris locals. Aquesta línia complementarà l'ajuda que doni el Departament de Salut als consistoris. El municipi d'Ivorra és un dels que se'n podrà beneficiar ja que té projectat el nou consultori local. Gilabert ha assenyalat que l'objectiu d'aquestes dues línies és promoure el manteniment, la construcció i l'ampliació dels consultoris mèdics per millorar l'atenció i la qualitat de vida dels ciutadans.A més, ha afegit que aquestes subvencions, que seran d'una mitjana de 7.500 euros per municipi i 500 per consultori, beneficiaran molts els municipis de la comarca de la Segarra, ja que es caracteritzen per tenir molts nuclis amb consultoris mèdics. Gilabert ha afirmat que aquestes noves ajudes permetran alleugerir la càrrega financera que pateixen actualment els ajuntaments.Tot plegat, Gilabert ho ha dit en una visita institucional a les comarques de la Segarra i l'Urgell. Unes visites, que segons Gilabert, cal fer-les almenys una vegada a l'any per constatar les necessitats dels municipis des del territori. El president de la Diputació de Lleida doncs, ha estat a Ossó de Sió (Urgell), els Plans de Sió, Torrefeta i Florejacs, Biosca i Ivorra. Entre d'altres equipaments, ha visitat la potabilitzadora de Ratera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.