Punt divers

El Govern destinarà més de 700.000 euros per combatre la mosca negra

El Govern destinarà una partida de 777.922 euros per combatre la mosca negra a les comarques afectades de les Terres de l'Ebre, el Segrià, el Gironès i el Baix Empordà. La inversió s'emmarca en el programa d'actuació corresponent a l'any 2010 que s'aplica des de fa quatre anys a aquests territoris, excepte al Baix Empordà on es duu a terme des de l'any passat. Les actuacions contra la mosca negra inclouen prospeccions periòdiques i tractaments biològics larvicides. Es preveu portar a terme diverses prospeccions i un màxim de 10 tractaments als rius Ebre, Segre i Ter per combatre aquestes larves.

Aquests tractaments són altament selectius i específics i assoleixen una eficàcia en la mortalitat de larves superior al 98% de mitjana. L'aplicació d'aquests plans d'actuació ha permès controlar la població dels insectes a les àrees afectades i reduir de forma significativa les molèsties per a la població. Les mosques negres o simúlids són petits insectes autòctons que es poden trobar en nombre abundant en arbustos i arbres situats a prop de cursos d'aigua corrent, tot i que poden volar a 20 quilòmetres des del lloc de cria. Les seves larves són aquàtiques i viuen fixades sobre pedres i vegetació de rius. Les femelles poden picar a les persones causant molèsties importants.El finançament del Programa anirà a càrrec dels departaments de Salut, Medi Ambient i Habitatge, i Agricultura, Alimentació i Acció Rural, amb la participació de l'organisme de salut pública de la Diputació de Girona DipSalut, i per primer any també, de la Diputació de Tarragona i de la Diputació de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.