Punt divers

Comencen les obres per substituir el sistema d'obertura de les comportes del pantà d'Oliana

Les obres per canviar el sistema d'enlairament de les comportes del pantà d'Oliana han començat. Les obres substituiran l'antic sistema de cadenes, original de quan es va construir el pantà fa 50 anys, per un sistema de pistons hidràulics. Les obres, que du a terme la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE), estan emmarcades dins del projecte de la nova presa d'aigua d'Oliana que van començar al juny i es van acabar al setembre. Està previst, segons a informat la CHE, que el canvi del sistema de les comportes acabi al mes de març.

El sistema d'obertura de les comportes del pantà d'Oliana era el que es va instal·lar fa 50 anys quan es va construir la presa. Enguany la CHE en el marc de les compensacions al territori per la construcció del pantà de Rialb a dut a terme diferents obres de condicionament.Una de les obres ha esta el canvi de les antigues cadenes que aixecaven les comportes Taintor del pantà per uns pistons hidràulics molt més ràpids i més segurs. Les obres també inclou la col·locació d'uns filtres en cada comporta per a que la brossa no passi. La CHE ha explicat que el pressupost total de les obres, que inclou la toma d'aigua que es va fer el juny passat, es de 4.330.000 euros.Les obres es van adjudicar a la empresa Obras y Servicios Públicos, S.A. (OSEPSA) que va començar els treballs el mes de juny i finalitzaran en la seva totalitat el pròxim mes de març.Actualment el pantà d'Oliana hi ha, segons dades de la CHE, 50 hectòmetres cúbics d'aigua d'un total de capacitat de 78 hectòmetres cúbics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.